A tegnapi naphoz hasonlóan ezúttal is Graves szerezte a találkozó első kosarát, majd a másodikat is, a vendéglátóknál pedig Kiss Angelika kezdte el a pontgyártást. Előbb a palánk alól, majd középtávolról volt eredményes a fiatal center, a két dobása között Sotiriou is jól célzott (4-6). Škorić egyenlített, majd jó darabig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, mígnem a csereként pályára lépő Zele megszerezte a vezetést, a DVTK szerb csapatkapitánya pedig megduplázta a hazaiak előnyét (10-6). Mindkét együttesnél akadtak gondok a koncentrációval, több hiba csúszott a játékba. Thomas büntetői „sültek”, az egyre jobban belelendülő Škorić válaszolt rá, a görögök mestere időt kért (12-8). A negyed hajrájában egy látványos mozdulatsort követően Goree is feliratkozott a pontszerzők köré kialakítva ezzel a játékrész eredményét (14-8). 

Pusztai palánkos kosarával indult a második etap, aztán Medgyessy brusztolta a gyűrűbe a labdát, miközben a görögök hármasokkal operáltak (18-14). Egy sportszerűtlen hibát Škorić büntetett egy ponttal, majd Goree szerzett könnyű kosarat. Nikolopoulou pincérdobására Kiss reagált a túloldalon, majd Jurcenková is megdobta első kosarát (23-18). Egy 2+1-es akcióval Zele növelte az előnyt, Nikolopoulou-hármas volt a vendégek válasza, de elkapta a fonalat az Aluinvent DVTK, Goree és Szűcs voltak eredményesek. Jucenková ugyan jól büntetőzött, de így is kényelmes fórja volt a hazai csapatnak, Medgyessy remek hárompontosa pedig tízpontosra hizlalta a diósgyőriek előnyét (33-23). A nagyszünetig hátra lévő bő három percben Goree csont nélküli triplája és Szűcs Réka szép középtávolija érdemel említést. Az Olympiacos igyekezett csökkenteni a különbséget, de ez a törekvése nem járt sikerrel, mert Cziczás László együttese nagyszerűen kontrollálta a találkozót, így a DVTK tizennégy pontos vezetésével vonultak öltözőbe a csapatok (42-28). 

 

A térfélcserét követően Stamolamprou triplájával a pireusziak szerezték az első pontokat, de aztán beindult a hazai henger és Goree vezérletével elhúzott ellenfelétől a DVTK (50-31). Medgyessy Dóri laza hármasával húsz pont fölé duzzadt a differencia. A 24. perc végén Pavlopoulou zárta le a vendégek rossz szériáját, a görög csapat 8-asának újabb duplája után Cziczás László kért időt (53-35). Ez ezúttal nem bizonyult hatásosnak, mert a Jurcenková négy pontjával még közelebb jöttek a vendégek, míg a hazai csapat dobásai rendre célt tévesztettek, így nem csoda, hogy gyorsan jött az újabb time-out. A folytatásban Megyó hintett egy újabb triplát, erre Thomas válaszolt egy ugyanilyennel, majd Jurcenková 2+1-esét Goree irigyelte meg és másolta le (59-45). A negyed hajrája az Olympiacosnak sikerült jobban, Thomas és Pavlopoulou büntetőivel tíz pontra csökkentették a hátrányukat a hellének (59-49).  

Tulajdonképpen nyílt lett a találkozó, de az Aluinvent DVTK igyekezett gyorsan elvarrni a szálakat. A záró negyed elején Goree és Škorić termeltek testvériesen nyolc pontot, ezzel gyakorlatilag állva hagyták ellenfelüket. Pavlopoulou próbálta meccsben tartani csapatát, de Škorić is elkapta a fonalat, majd Thomas volt eredményes (69-53). A DVTK kézben tartotta a meccset, és újfent növelni tudta előnyét. Ez lehetőséget teremtett arra is, hogy a negyed felénél Cziczás László pályára küldje a fiatal játékosokat is. Közülük Frindt varázslatos passzal ajándékozta meg Kiss Angelikát, aki nem is rontotta el a ziccert (75-60). A lefújásig az Olympiacos kozmetikázta ugyan az eredményt, de ez senkit nem zavart a csarnokban, és a diósgyőri szurkolók elégedetten nyugtázhatták, hogy szép reményekkel kecsegtet az új idény (75-69). 

Előszezon 3. mérkőzés

Aluinvent DVTK - Olympiacos 75-69 (14-8, 28-20, 17-21, 16-20)

Miskolc, Generali Aréna, 250 néző. Játékvezetők: Dr. Mészáros Balázs, Domán Tamás,Sörlei Attila.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 11/9, Pusztai 2, Škorić 17, Goree 26/3, Kiss A. 10. Csere: Szűcs R. 4, Zele 5, Frindt, Szegeczki, Bacsó, Kecskés. Vezetőedző: Cziczás László.
Olympiacos: Thomas 9/3, Pavlopoulou 8/6, Sotiriou 2, Gemelos 2, Graves 11. Csere: Stamolamprou 3/3, Spyridopoulou 3/3, Nikolopoulou 6/3, Jurcenková 17, Stamati 3/3, Aftzi 5. Vezetőedző: George Pantelakis.

Cziczás László: - Az eredmény másodlagos volt ezeken a mérkőzéseken, de nagyon jól jöttün ki belőlük egy nagyon komoly játékerőt képviselő Olympiacos ellen. Szép teljesítmény ezt a csapatot kétszer két vállra fektetni, főleg úgy, hogy négy felnőtt játékos hiányzott nálunk. Ezt a munkát elvégeztünk, de a jövő héten dolgozunk tovább, és ha mindenki a fedélzeten lesz, még erősebbek leszünk. 

A felkészülési mérkőzések menetrendje

2019. szeptember 6., péntek (Miskolc, Egyetemi Sportcsarnok)
15.00 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 68-64 (Szaniszló Sándor emléktorna)

2019. szeptember 13., péntek (Miskolc, Generali Aréna)
17.00 Aluinvent DVTK - Olympiacos 71-67

2019. szeptember 14., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
16.00 Aluinvent DVTK - Olympiacos

Euroliga-selejtező 1. mérkőzés

2019. szeptember 25., szerda (Miskolc, Generali Aréna - tv: DigiSport)
18.30 Aluinvent DVTK - Umana Reyer Venezia

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 2019/2020, alapszakasz, 1. forduló

2019. szeptember 27., péntek
18.30 TFSE-MTK - Aluinvent DVTK