Bemelegítésül péntek este a svájci Zermatt városában a Matternhorn Ultraks verseny, Vertikál szakágában teljesítette a 2,3 kilométeres 650 méter emelkedésű pályát. Az útvonal érdekessége, hogy az egyenkénti indítás ellenére csak az első kilométer után kezdik mérni az időket, ugyanis olyan meredek és keskeny ösvényen vezet az út, hogy szinte lehetetlen előzni, illetve gyakran kézzel is kapaszkodni kell. Luca, korcsoportjában a második, míg az erős, három világbajnokot is felvonultató abszolút női mezőnyben a 8. helyen végzett. Örömteli, hogy ifjúsági korú versenyzőként már felkapaszkodik a felnőtt top 10-et jelentő a pódiumra igen neves versenyzők közé.

Másnap reggel, még picit merev lábakkal, már a Matternhorn Ultraks, Activ versenyszáma következett. Itt egy 19 kilométeres 1100 méteremelkedésű és ugyanannyi lejtésű pályát kellett teljesíteni, a közel ezerfős mezőnynek. Az útvonal felvezetett a környék nevezetes csúcsaira, magaslataira, így a versenyzők nem csak a panorámától érezték lélegzetelállítóan magukat. Luca az erős mezőnyben ismét remekül helyt állt, szoros versenyben, a korcsoportjában 2. míg a 440 fős abszolút női mezőnyben a 7. helyen végzett. Értékes raglistapontokat szerezve ismét a pódiumra állhatott Zermatt belvárosában, bizonyítva hogy a jövőben a svájci lányoknak komolyan kell számolniuk vele.

Pár nap pihenő után következett a terepfutás olimpiájának tartott és nevezett (90 ország 10.000 versenyző) UTMB-YCC versenye. Ezt a két napos megmérettetést a Franciaországban lévő Chamonixban illetve a Mont Blanc hegytömb túloldalán levő olasz Courmayeurban rendezték. A kedd esti 2 kilométeres prológon Luca magabiztos, másfél perces előnyt szerzett, majd másnap ezt tovább növelte a 8 kilométeres hegyi pályán. Összetettben így magasan nyerte korcsoportját, bő 12 perces előnnyel. A világ legrangosabb terepfutóversenyének, legfiatalabb női versenyszámában így magyar, diósgyőri győzelem született!

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk az őszi spanyol versenyekhez!