Felkészülési mérkőzés

2019. augusztus 16. 18:00

DVTK Jegesmedvék - FTC-Telekom 5-3 (1-1,1-2,3-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1190 néző

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Gőz, Vandane, Miskolczi, Galanisz, Magosi - Ross, Vojtkó, Harrison, Vas, Beauvillier - Szirányi, Dudás, Beach, Tousignant, Rodman - Láda, Kiss D., Farkas, Részegh, Kiss P., Lövei, Vezetőedző: Marcel Rodman

FTC-Telekom: Arany (Nagy) - Rantanen, Karmeniemi, Fitzgerald, Nagy, Kulmala, Sarcia, Hegyi, Tóth, Switzer, Tóth, Németh, Hajós, Pavuk, Tóth G, Jászai, Pozsár, Boros, Roczanov, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

0-1 01:41 Németh A.
1-1 07:22 Harrison
1-2 22:59 Roczanov
2-2 28:37 Galanisz
2-3 30:49 Tóth A.
3-3 44:20 Vandane
4-3 48:19 Beach
5-3 52:23 Harrison

A találkozó a vendég zöld-fehérek számára indult kedvezően, hiszen Németh már a második percben megszerezte a vezetést egy kapu előtti kavarodást követően (0-1). Nem tartott sokáig a vendég előny, a nyolcadik percben egy emberelőnyt rögtön kihasznált Ryan Harrison, aki Jesse Dudás centerezését továbbította a kapuba. A játékvezetők visszanézték az esetet a videón, de a gól érvényes maradt (1-1). A folytatásban a nagy ütközések és a kiállítások vették át a főszerepet. Ezek közül kiemelkedett Pavuk és Beauvillier párharca, aminek végén mind a két játékos a büntetőpadra ült. A harmad hátralévő részében Fitzgerald, Harrison és Szirányi lövését kellett védeniük a kapusoknak.

 

A második játékrész hasonlóan indult, mint az első, vendég góllal. Tóth Gergő és Roczanov Dezső alakított ki helyzetet, aminek végén a Rajnáról kipattanó korongot Roczanov ütötte a hálóba. (1-2). A találat után rögtön visszavette a kezdeményezést Marcel Rodman csapata és a kapuja elé szögezte a zöld-fehéreket. Egy kihasználatlan emberelőny után Galanisz lépett ki a védők között és a bal felső sarokba lőtt (2-2). Alig telt el újabb két perc, amikor Tóth Adrián ismét megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak, amikor Rajna lába között lőtt a kapuba (2-3). A második harmad második felében ismét Arany kapuja előtt zajlottak az események, de az utolsó passzok pontatlanok volta, ezért a hazai helyzetek ellenére egy gólos vendég előnnyel kezdődött meg a harmadik harmad.

 

A záró játékrész Magosi lövésével indult, majd négy a négy elleni játékkal folytatták a felek. A 45. percben ismét sikerült az egyenlítés, Tousignant remek lövését még védte Arany, de a kipattanót Vandane értékesíteni tudta (3-3). A nyomás nem csökkent a vendégek kapuján, sőt a találkozó legegyoldalúbb percei következtek, aminek következtében Kyle Beach nagyszerű lövése a kapuba jutott (4-3). Ezt követően Beauvilliert és Harrisont is csak szabálytalanul tudták megállítani a gólszerzésben, így közel egy percig kettős emberelőny következett. Az első két perc még nem hozott gólt, de a szimpla emberelőny alatt Ryan Harrison megszerezte második gólját, ismét a kapu közeléből (5-3). A hátralévő időben még két vendég emberelőnyt és egy hazai helyzetet jegyezhettünk fel, de az eredmény már nem változott. 

Felkészülési meccsek szokásainak megfelelően a találkozó után 5-5 büntetőt lőttek a felek, ami során Nagy Gergő, Kyle Beach, Myles Fitzgerald és Tóth Adrián volt eredményes.

Értékelés

Marcel Rodman: Az első meccshez képest előre léptünk, de ezúttal is vétettünk néhány egyéni hibát, főleg az első két harmadban. Azért játsszuk a felkészülési mérkőzéseket, hogy ezeket kijavítsuk. A srácok éhesek voltak a sikerre és jónéhány egy az egy elleni csatát megnyertek. Az utolsó játékrész kifejezetten bíztató volt. Még messze vagyunk attól a játéktól, amit látni fognak a szurkolók a bajnoki meccsek alatt, de a mai meccsre lehet építeni.