Mérsékelt tempóban kezdődött meg a nyári felkészülés utáni első mérkőzés. Az első nagyobb helyzet Vandane előtt adódott a második percben, fonákkal elengedett korongja azonban célt tévesztett. A hazai oldalon fél perc elteltével jött a válasz, a korongot a vonalról sikerült kimenteni az utolsó pillanatban. Ezt két emberhátrányos 2 perc követte, ám gól nem esett. A 9. percben Szirányi indult meg egy kontrából, akit a hazai védők csak szabálytalanul tudtak megállítani, így két perc előny következett, ami szintén gól nélkül telt. A 15. percben ismét emberhátrányba kerültünk, amit ezúttal ki is használt a hazai gárda, Hricina korongja talált a hálóba (1-0). Rögtön a gól után ismét két perc hátrány következett, majd két perccel a lefújás előtt Tousignant és Dalhuisen akadt össze a hazai kapu előtt, így a harmad hátralévő részét mindketten a büntetőpadról nézték végig.

A második harmad nagyobb tempóban kezdődött. Az első percben Beachnek volt lehetősége lőni, korongja centikkel kerülte el a kaput. A 22. percben ismét előnybe kerültünk, a legnagyobb helyzet Tousignant előtt adódott, ám gól ezúttal sem született. A 25. percben aztán sikerült az egyenlítés: Részegh Tamás és Kiss Patrik dolgozott meg keményen a korongért a hazai kapunál, amit aztán Kiss Dani ráfordulásból a kapuba vágott (1-1). Nem kellett sokáig várni a hazaiak válaszára: a 27. percben Safaraleyev lőtte ki a hosszú felsőt (2-1). Ezt egy újabb hazai találat követte a 30. percben, ezúttal Novicky volt eredményes (3-1). Fél percre rá jött is a válasz: Vas hátraadott korongját Beauvillier bombázta távolról a kapuba (3-2). A harmad második fele gyors és veszélyes támadásokkal telt mindkét oldalon, ám hazai oldalon Trencan, míg a mieink oldalán Adorján remek védéseinek köszönhetően az eredmény a harmad végéig nem változott.

Az utolsó harmad egy kihasználatlan előnnyel kezdődött, hiába dolgozott ki a Vas-Miskolczi páros szép helyzeteket, nem rezdült a hazai háló. A 46. percebn ismét a hazaiak bizonyultak eredményesnek:Mesikkamen átadásából Toma lőtt középről Adorján kapujába (4-2).  Egy perccel később Gőz kapta a korongot a hazai kapu előtt, ám ezúttal nem esett. gól. Az 50. percben ismét hátrányba kerültünk, amit egy perc elteltével Toma értékesített (5-2). Ezt egy újabb hátrány követte, majd két újabb előny, de gól ezúttal sem esett. A mérkőzésé végén egy újabb hátránnyal kellett megbirkóznunk, ami ezúttal jól sikerült: Láda távoli lövése akadt be a hazai kapuba, beállítva ezzel az 5-3-as végeredményt.

A meccs utáni büntetőpárbajt szintén a hazaiak nyerték 3-2-re, a piros-fehérektől Rodman és Magosi talált be Trencan hálójába.

Felkészülési időszak, 1. mérkőzés

HK Dukla Michalovce - DVTK Jegesmedvék 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)

Nagymihály, Jégcsarnok,  560 néző.
HK Dukla Michalovce: Trencan (Surák) - Bozdoch, Mesikkamen, Lancelette, Juusela, Spilar - Dalhuisen, Kolba, Hvila, Galombos, Hricina - Mesaros, Zekuica, Safarajelev, Linet, Salonen - Hopovic, Novicky, Chalupa, Toma, Hamracek. Vezetőedző: Miroslav Chudy.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Szirányi, Dudás, Ritó, Vas, Beauvillier - Gőz, Vandane, Beach, Galanisz, Rodman - Ross, Vojtkó, Harrison, Tousignant, Kiss P. - Láda, Kiss D., Miskolczi, Részegh, Magosi, Farkas. Vezetőedző: Marcel Rodman. ​​​​​
 

1. harmad  15:56  Hricina  1-0
2. harmad  25:00  Kiss D. (Részegh, Kiss P)  1-1
2. harmad  26:05  Safaraleyev (Linet)  2-1
2. harmad  29:01  Novicky (Spilar, Zekucia)  3-1
2. harmad  29:34  Beauvillier (Vas)  3-2
3. harmad  45:10  Toma (Mesikammen, Chalupa)  4-2  emberelőnyből
3. harmad  50:03  Lancelette (Juusela, Mesikkammen)  5-2
3. harmad  58:16  Láda (Miskolczi)  5-3

Értékelés

Marcel Rodman: Kezdésnek nem volt rossz ez a meccs, de nem hiszem, hogy sokat sikerült elérnünk. Látszik, hogy sok mindenen kell dolgoznunk. Az elejétől kezdve nem találtuk a játékunkat, és nagyon sok kiállításunk is volt. A második harmad jobban sikerült, ám a harmadik harmadban ismét alulteljesítettünk. A hétvégén pihenünk egy kicsit, a jövő héttől folytatjuk a megkezdett munkát.