Csütörtökön 23 játékos vett részt a Marcel Rodman által vezényelt edzésen. A keretből egyedül Jesse Dudás nem volt jelen, aki szombaton érkezik meg Miskolcra. A közel másfél órás tréninget a sajtó munkatársai és a szurkolók is megtekinthették. 

 

A keret első hivatalos edzése után került sor a hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóra is. Az esemény nyitásaként Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke elmondta, nagy várakozásokkal tekint a hároméves projekt második esztendejére, hiszen a tudatos építkezésnek egy újabb lépcsőfokához érkezett a klub. 

 - Annak érdekében, hogy ezt a lépcsőfokot megtegyük, két frontot is változások történtek. - folytatta Egri István -  A személyi ügyeket tekintve meg tudtuk tartani a csapat magyar magját, az értékeinket és melléjük sikerült remek külföldi játékosokat és magyar fiatalokat beépítenünk. Lövei Dávid, Farkas Márton, Kiss Patrik és Részegh Tamás is bizonyított már, így kíváncsian várjuk, hogy ezen a szinten mire lesznek képesek. Továbbá vezetőedzőnket Marcel Rodmant is nagy fogásnak tartom és már most látom, hogy az ambíciójával és a tenni akarásával nem lesz probléma. A másik terület az infrastruktúra, hiszen egy új metodikai központot építettünk, felújítottuk az öltözőket, komplett LED világítást építettünk ki, amit kiegészítettünk látványelemekkel, nem utolsó sorban korszerűsítettük hő és füstelvezető rendszerünket."

 - Örülök, hogy vége van a nyárnak és megkezdtük a jeges felkészülést. - mondta Marcel Rodman -  A legfontosabb, hogy a srácok egészségesen kezdték meg a munkát. A mai nap volt az első hivatalos edzés a tesztek után. A fiúk keményen dolgoznak és motiváltak. Sok munka vár a lábakra, hiszen most fel kell készítenünk a testüket a szezonra."

 - A játékosok nevében is mondhatom, hogy nagyon örülünk, hogy elkezdtük a közös munkát. - vette át a szót Magosi Bálint - Az első pár nap az ismerkedésről és a tesztekről szólt, ebben a szakaszban még a harcos, kemény feladatok vannak előtérben, hogy megalapozzuk az erőnlétet, a többi pedig hamarosan következik.

 - Azért vagyok itt, hogy segítsek a klubnak egy olyan struktúrát kialakítani, amiben a sikeres fiatal jégkorongozókat nevelhetünk ki. - kezdte Daniel Eriksson -  Remélhetőleg néhány éven belül már a felnőtt csapat ajtaján fognak kopogtatni a srácok. Első lépésként szeretném, ha minél több játékosunk szerepelne az utánpótlás válogatottakban, ez egy jó kiinduló pont lenne."

 - Ő az a szakember akire régóta vártuk, hiszen elit közegből érkezik, a svéd hokikultúrát nem kell külön bemutatni. - mondta a mentoredzőről Egri István -  Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog hozzátenni a DVTK Jegesmedvék utánpótlásának fejlesztéséhez. Az volt a kérésünk felé, hogy fedezze fel azokat a tehetségeket, akik Miskolczi Márk, Ritó László és Láda Balázs nyomdokaiba léphetnek.