A bolgár válogatott Lilyana Kostova Firenzéből érkezett, és a középpálya közepén érzi jól magát. Hosszú és eredményes pályafutása során kétszer nyert lengyel, ötször ciprusi, egyszer bolgár bajnoki címet. Emellett elhódította az olasz és a ciprusi Szuperkupát (utóbbit ötször), valamint magasba emelhette a bolgár (háromszor), a lengyel, és ciprusi (ötször) kupát is.

- Azért jöttem, hogy segítsek a csapatnak a minél jobb szereplésben, szeretnék kupát vagy bajnokságot nyerni – nyilatkozta Lilyana Kostova. - Hallottam a csapattársaimtól milyen fantasztikusan buzdítják a csapatot a szurkolók, remélem ebben a bajnokságban is sokan lesznek. Szeretném nekik is bebizonyítani a játékommal, hogy érdemes női mérkőzésre járni.

- Egy rutinos játékost érkezett hozzánk, aki meghatározhatja csapatunk játékát - tette hozzá Fórizs Sándor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. - Nagyon jól lát a pályán, technikailag képzett, remélem a sérülések is elkerülik, és akkor bizonyíthat nekem és a szurkolóknak is, hogy érdemes volt leigazolnunk. Sok sikert kívánok neki a DVTK játékosaként!

Névjegy

Név: Lilyana Kostova
Születési idő: 1988. március 15.
Születési hely: Petrich (Bulgária)
Állampolgárság: bolgár
Poszt: középpályás
Előző klub: ACF Fiorentina (Olaszország)