Az elődöntőben a magyar válogatott a házigazda Oroszországgal szemben maradt alul, míg a másik ágon Franciaország USA-t verte. A finálé kiélezett küzdelmet hozott, ahol a franciák végül hosszabbítást követően bizonyultak jobbnak a házigazdánál.

Az egyéni mutatókat nézve, Anna Leshkovtseva lett a legeredményesebb 29 ponttal, míg mogötte Anastasia Logunova zárt 28 egységgel. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki a francia Migna Touré, Cyesha Goree és az amerikai válogatottban villogó Michaela Onyenwere között.

Az előbbiekben felsoroltak közül mindhárman 27-27 pontot jegyeztek. Goree teljesítményének értékét viszont növeli, hogy Oroszország hat, Franciaország és USA 5-5, míg Magyarország csoportgyőzelmének és elődöntős búcsújának köszönhetően mindössze négy mérkőzést vívott a tornán.

A FIBA 3x3 WS a hétvégén Lignanóban folytatódik. A tornát Franciaország kihagyja. Ott lesz viszont a mezőnyben a világbajnoki ezüstérmes Kína és a jekatyerinburgi tornát kihagyó olaszok is újra megmutatják magukat. A magyar válogatottnak is szurkolhatunk a június 13-án és 14-én megrendezésre kerülő eseményen.

Forrás: wbasket.hu