- Tavaly június elején érkeztél Miskolcra, majd június közepén lett hivatalos, hogy a csapat a Tipsport Ligában indul. Most viszont már egy szezon rutinjával a srácok nagy része hetek óta együtt készül az új idényre. Mennyiben más az idei nyári felkészülés programja, ütemezése a tavalyihoz képest?
- Nem kell nagy változásokra gondolni. A felkészülésünk kiindulópontja egy teszt volt, amit minden szerződéssel rendelkező játékosunk elvégzett. Ez egy elég sokrétű teszt, szerencsére a DVTK-nál az ehhez szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll. A szakmai stáb a teszt eredményeit kiiértékelve készítette el a személyre szabott edzésterveket. Az elképzelésem az volt, hogy próbáljuk meg együtt tartani a csapatot a nyár folyamán is, ami megvalósulni látszik. Természetesen vannak játékosok, akik ilyen-olyan okból kifolyólag nem Miskolcon készülnek, de profi játékosokról lévén szó, maximálisan megbízunk abban, hogy megfelelően elvégzik a rájuk kiszabott feladatokat, munkát.

- Július 29-én léptek először jégre. Milyen és mennyi munka vár rátok addig?
- A munka jelenleg is zajlik Orosz Szilveszter erőnléti edző vezetésével. Ezt úgy kell elképzelni, hogy hétközben minden délelőtt edzések vannak, a hétvége pedig szabad. Az öt napból négy zajlik az edzésterv alapján, a hét közepén, szerdán pedig van egy “pihenő nap”, amikor általában ütőt ragadnak a srácok. Ellőnek pár száz korongot, vagy éppen focizunk, kosarazunk egymás ellen. Jó hangulatú, parázs meccsek szoktak kerekedni belőle. Ebben az időszakban sokkal rugalmasabbak vagyunk, az is fontos hogy a játékosoknak elegendő idő álljon rendelkezésre a pihenésre, feltöltődésre. Mindenkinek jár egy pár hét, amikor elutazhat nyaralni, vagy az egyéb civil élettel kapcsolatos dolgait intézze. Az a célunk, hogy július 29-én, amikor először jégre megyünk egy motivált, éhes csapatot lássunk. Persze az is nagyon fontos, hogy remek fizikális állapotban legyunk, különben nem lenne értelme annak a rengeteg konditermi munkának, amit elvégeznek fiúk a nyár folyamán.

- Hét felkészülési mérkőzést is játszunk az augusztus-szeptemberi időszakban, kifejezetten rangos ellenfelek ellen. Mit gondolsz a felkészülési meccsek programjáról, ezek a találkozók, hogyan fogják segíteni a felkészülést az új idényre?
- Igyekeztünk úgy kialakítani a felkészülési programot, hogy olyan ellenfelekkel játszunk többségében, akik azt a stílust képviselik, ami ránk var majd a Tipsport Ligában. Emellett az is fontos volt, hogy új impulzus is érje a srácokat, ezért örülök, hogy lesz 2-3 ellenfelünk, aki ligán kívüli. A Tátra Kupa egy nagyon rangos torna, remek dolog, hogy idén is meghívtak minket. Amellett, hogy rendkívül magas színvonalú a torna, egy kíváló alkalom a csapatépítésre is. 4-5 napig együtt leszünk. ami segíti az újonnan érkező játékosok beilleszkedését. Egyébként a felkészülési meccseken nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy az edzői stáb és a játékosok is lássák, hogy hol tartunk a játékrendszer elsajátításában. Tekintve, hogy új vezetőedzőnk van, szerintem ez prioritást élvez.

- Jelenleg milyen a munkakapcsolatod Marcel Rodman vezetőedzőnkkel, annak tudatában, hogy ő még nem tartózkodik Miskolcon?
- Mondhatom, hogy napi kapcsolatban vagyunk, bár a mostani időszakban kevesebb a tennivaló, ugyanis a felkészülési programunk véglegesnek tekinthető, illetve a keret kialakítása is a végéhez közeledik. Mindenesetre hasonlóan gondolkodunk a játékról, ez nagyban meg fogja könnyíteni a közös munkát. Most még a tervezési fázisban vagyunk, de azt már látom rajta, hogy nagyon motivált.

-Te is aktív résztvevője vagy a 2019/2020-as keret kialakításának. Milyen feladataid voltak és vannak az új játékosok kiválasztásában?
- Igazából a játékosok kiválasztása nálunk csapatmunka. Az én feladatom ebben a rendszerben, hogy az elérhető játékosok listáját minél jobban leszűkítsem, illetve a már kiválasztott játékosokról minél több információt beszerezzek a rendelkezésekre álló videókból, kapcsolatrendszerből. Emellett, ha időm engedi, a szóba jöhető magyar játékosok teljesítményét is figyelemmel kisérem, olykor elutazok élőben is megnézni őket. A végső döntés, azonban mindig Marcel és a vezetőség kezében van.

- Feltűnő, hogy az újonnan érkező külföldi játékosok szinte kivétel nélkül remek fizikai adottságokkal rendelkeznek és emellett rendkívül ponterős jégkorongozók. Az előző szezon tapasztalatai alapján választottatok ilyen típusú játékosokat?
- Természetesen egy szezon tapasztalatával a hátunk mögött már okosabbak vagyunk, határozott elképzelésünk van, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeresebben szerepeljünk. Ezeket a szempontokat igyekeztünk szem előtt tartani az új játékosok kiválasztásánál is. Bizakodó vagyok, ugyanis olyan játékosokat is sikerült Miskolcra csábitani, akik a korábbinál eggyel magasabb polcról érkeztek.

- A jelenlegi keretet ismerve, milyen karakterű, mentalitású csapatot szeretnél látni a kispadról?
- Gyors es kemény hokit fogunk játszani. Azt gondolom, ehhez megvan az elegendő karakter, valamint a minőség is a keretben. A határozott elképzelésünk, hogy olyan csapatunk lesz, akik az elsőtől az utolsó percig hajtanak, eredménytől függetlenül. Ezt a mentalitást a szurkolók is értékelik, velük együtt pedig nagy dolgokra lehetünk képesek.