A hatcsapatos tornán két csoportban kezdték meg a szereplésüket a résztvevők. Az "A" jelű trióba került az Európa Játékokra készülő hármasunk Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia összeállításban. A riválisaik Oroszország (Alexandra Stolyar, Liudmila Sapova, Olga Vorobeva, Yulia Kozik) és Észtország (Janne Pulk, Johanna Eliise Teder, Annika Koster, Kadri-Ann Lass) voltak.

A B-csoportban követhettük a felnőtt Világbajnokságra készülő négyesünket Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra felállásban. Ők itt Fehéroroszország (Natallia Dashkevich, Natallia Harbachova, Anastasiya Sushchyk, Darya Mahalias) és a második orosz együttes (Ekaterina Polyashova, Anna Pozdnyakova, Evgeniia Frolkina) ellen léptek pályára.

A csoportkörben az Európa Játékokra készülő triónk mindkét mérkőzését óriási csatában megnyerte. Előbb az észteket 20-19-re, majd az oroszokat 15-12-re múlták felül a mieink. Így a csoport élén végeztek a lányok és készülhettek a "B" jelű trió másodikja ellen az elődöntőre.

A B-csoportban a FIBA felnőtt világbajnokságára készülő négyesünk remek kezdéssel 14-10-re verte az oroszokat. Ezt követően pedig ponterős teljesítménnyel 21-12-re múlta felül a fehéroroszokat. Szintén veretlenül fejezték be a lányok a csoportkört, így a keresztjáték során a másik trió másodikja jött szembe. Mindkét csoportban az oroszok szerezték meg a második továbbjutó helyet, így két magyar-orosz csatát láthattunk a fináléba kerülésért.

Az első elődöntőben az Európa Játékokra utazó triónk, mely csere nélkül játszotta végig a napot, a Natallia Dashkevich, Natallia Harbachova, Anastasiya Sushchyk, Darya Mahalias négyese által alkotott orosz gárdától 15-11-es vereséget szenvedett. A találkozón 1-0-s vezetésünket követően 6-2-re fordítottak a fizikális fölényben lévő oroszok és innentől kézben tartva az irányítást behúzták a győzelmet. Végül ez a csapat a tornát is megnyerte, a fináléban 19-15-re verték a másik orosz alakulatot.

A második elődöntőben a vb-re készülő válogatott Alexandra Stolyar, Liudmila Sapova, Olga Vorobeva, Yolia Kozik által alkotott orosz gárdával szemben maradt alul 14-12-re. A hazaiak kezdtek jobban, a találkozó első öt percében 8-2-es előnyt építettek fel. Innen zárkózott hatalmasat küzdő válogatottunk. Az utolsó három percben rengeteg mezőnykísérlet érkezett mindkét oldalról, de ezek rendre kimaradtak. Papp duplája után így is megnyílt az esély az utolsó percben, de végül a kifejezetten kemény, fizikális összecsapást behúzta az orosz gárda.

Forrás: wbasket.hu
Fotó: streetbasket.ru