Csapatunk a Handó, Kun G., Zámbó, Kis P., dr. Ág, dr. Füsthy, Hardicsay, Braun M., Dobai, Erdős B, Papp Á, Horvát K., összeállításban ült asztalhoz.

Természetesen az ellenfél is komolyan vette a találkozót, hét mesterrel és ennek megfelelően győzelmi reményekkel érkeztek Lillafüredre.

Magas színvonalú mérkőzések folytak, nyílt sisakkal, támadó szellemben játszottak a felek. Sokáig nem is fejeződött be parti, ám előbb Zámbó Zoltán, majd Hardicsay Péter adta remire állását. Braun Márton sajnos nem tudta feltartóztatni ellenfele virtuóz támadását, de Horváth Kristóf az ifjúsági táblán hamar kiegyenlítette a hátrányt. (2-2)

Dobai Szabolcs világossal szépen szorította le ellenfelét, akinek azonban volt némi ellenjátéka, de elnézett egy sakkot és bástyahátrányban feladta a további küzdelmet. Papp Ábel sötéttel nem tudta végigvinni támadását, ahogy dr. Füsthy Zsoltnak is be kell érnie a remivel. (4-3)

Ekkor még öt parti volt hátra, és egyik sem tűnt vesztőnek, sőt. Kis Pál keményen támadta ellenfele gyenge gyalogját, de az i-re sajnos nem tudta feltenni a pontot. Annál inkább sikerült ez Erdős Boglárkának, aki diósgyőri mezben ellenállhatatlannak bizonyul és sorra hozza a nagy skalpokat. Ezúttal sötéttel verte magabiztosan magasabban rangsorolt ellenfelét. (5,5-3,5)

Itt már tudtuk, hogy szép győzelmet aratunk, csak annak aránya volt kérdéses. Kun Gábor egyenlő állását végletekig fokozva végül megelégedett a remivel, de Handó Vilmos az éltáblán szuverén játékkal hozta a teljes pontot. A slusszpoént dr. Ág Norbert szállította, aki rutinos ellenfelét több mint 60 lépés után, higgadt végjátékkal késztette feladásra, beállítva ezzel a 8-4-es végeredményt.  

Bár a találkozó esélyese a feljutást célul tűző vendégcsapat volt, a piros-fehér sakkozók nagyon jól küzdöttek, szép megoldásokat alkalmaztak, és teljesen megérdemelt, impozáns győzelmet arattak. 
Újonc csapatunk ezzel feljött a tabella 2. helyére. 

A következő fordulóra 2019. március 31.-én kerül sor, amikor Kisújszállásra látogatunk.

 

NB I/B maróczy-csoport 9. forduló

DVTK II - Szigetszentmiklós 8-4

Győzött
Handó Vilmos
Dr. Ág Norbert
Erdős Boglárka
Dobai Szabolcs
Horváth Kristóf

Döntetlen
Kun Gábor
Zámbó Zoltán
Kis Pál
dr. Füsthy Zsolt
Hardicsay Péter
Papp Ábel 

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Remek sakkélményben volt ma részünk, a csapat nagyon érett, egységes játékot mutatott, a játékosok élvezték a sakkot és ennek meg is lett az eredménye. Esélyesebb csapatot mindig jó érzés megverni, ilyen arányban azonban ritkán adatik meg. Magas színvonalú, NB I.-hez közelítő küzdelem folyt, ma második csapatunk is letette a névjegyét. Immáron a második helyen állunk, nagy teljesítmény lenne, ha újoncként érmet szereznénk. Gratulálok a játékosoknak!

Jegyzőkönyv

A bajnokság állása

1.    MTK I 68
2.    DVTK II 62.5
3.    D.Sakkiskola Kwizda1 61.5
4.    Szigetszentmiklós 61.5
5.    Kisújszállási SE 57
6.    Pénzügyőr SE II 54
7.    Aquaréna Kőbánya SC II 54
8.    Vasas SC 48.5
9.    Tóth László SE I 48.5
10.    Dunaharaszti MTK II 47
11.    Magyar Sakkvilág-TSE 44.5
12.    Maróczy SE II 41