A magyar muaythai-válogatott öt versenyzővel vágott neki a Vilniusban megrendezett, 17 ország 211 harcosát felvonultató Baltic Muaythai Open elnevezésű viadalnak.

Spéth Norbert (-67 kg) magabiztosan, KO-kal menetelt a döntőig, ahol a fehérorosz Maksim Petkevich várt rá. Ám a finálé sem tartogatott különösebb meglepetéseket, Európa-bajnokunk egyhangú pontozással nyerte meg az utolsó meccsét és ezzel a tornát is.

A -75 kilogrammosok döntőjében Nardelotti Zoltán szintén egy fehérorosszal, Dzmitry Filipauval csapott össze. A magyar harcos győzött az első menetben, de a másodikban – mindenki döbbenetére – az ellenfelét látták jobbnak, ahogy Bányász Adrián fogalmazott: “minden részrehajlás nélkül elvették”. A harmadik menetben viszont Nardelotti újra olyan fölénybe került, hogy a bírák ezúttal gondolkodás nélkül elismerték, ő a menet és a találkozó győztese is.

A magyar csapat Fábián Kristóf (-71 kg) és Gönczi Alex (-60 kg) révén még két bronzérmet gyűjtött be, illetve Koczó Henrik -71 kilogrammban ötödik lett.

- Fantasztikus napot tudhatunk magunk mögött! A két magyar fiút nem is tudom külön lapon említeni, mert Spéth Norbert és Nardelotti Zoltán is egyaránt klasszis belorusz harcossal csapott össze, akik eredménylistáját most hosszú lenne leírni - nyilatkozta Bányász Adrián szövetségi kapitány. - Norbi és Zoli is fantasztikus teljesítményt nyújtva nyerte meg a mérkőzését és ezzel a tornát is. A csapat többi tagja fantasztikus hangulatot varázsolt és egy emberként buzdította őket a végső győzelemig.

A magyarok az éremtáblázat hetedik helyén végeztek, azonban a minimum három versenyzővel induló országok közt a legjobb éremszerzési arányt tudta felmutatni a magyar szövetség – holtversenyben az Egyesült Királysággal.