Női kosárlabda csapatunk eddig remekül szerepel a nemzetközi kosárlabda csövetség által a 4. legerősebb európai küzdelemsorozatnak rangsorolt magyar nemzeti bajnokságban, ahol a címvédő Sopron mögött az ezüstérmes pozícióban zárja az évet. Az európai kupaszereplés is várakozáson felül jól sikerült (idén kosárlabdázóink képviselik egyedül Miskolc városát a nemzetközi kupaküzdelmekben), mivel az Európa Kupában az olasz bajnokságot veretlenül vezető Venezia-t, a francia Nantes-t és a cseh Brno gárdáját megelőzve csoportgyőztesként és kiemeltként jutottunk a legjobb 16 közé. Ha a másik ágon érvényesül a papírforma, akkor január 24-én idegenben, január 31-én pedig hazai pályán igazi kosárlabda csemegére számíthatnak a szurkolóink, hiszen a korábbi Euroliga (Bajnokok Ligája) győztes, világklasszisok egész sorát felvonultató, aktuális Európa Kupa címvédő török Galatasaray ellen harcolhatják ki a lányok a legjobb 8 közé jutást.

A Czicás László vezetőedző irányításával augusztus óta elvégzett kemény munka visszaigazolásaként az eurobasket.com szakportál utolsó idei ranglistáján is előkelő helyen szerepel az Aluinvent DVTK. A 19. helyezés azt is jelenti, hogy a rangsorban számos olyan nagymúltú, rendszeresen Euroliga (Bajnokok Ligája) szereplő csapatot is megelőzünk, mint a rekordgyőztes lett TTT Riga, a lengyel Wisla Krakow, az olasz Famila Schio vagy éppen januári ellenfelünk a Galatasaray, akik évek óta meghatározó tagjai az elit mezőnynek.

- Szép év végi ajándék a szurkolóinknak és a támogatóinknak, hogy ilyen jó helyezést sikerült kiharcolni az európai csapatok rangsorában - nyilatkozta Szabó Tamás ügyvezető. - Azon dolgozunk, hogy a következő években még ennél is előrébb lépjünk, és stabilan Európa legjobb 10 csapata között legyen a DVTK. Köszönöm mindenkinek, aki munkájával vagy támogatásával hozzájárult ehhez a szép eredményhez! Januárban kemény hónap vár a lányokra, az idegenbeli mérkőzések mellett hazai pályán a Sopron (január 13.) és a Galatasaray (január 31.) ellen nemzetközi szinten is nagy érdeklődéssel várt rendkívül színvonalas, kiváló hangulatú rangadókra van kilátás, kérünk mindenkit, hogy jöjjön, és a helyszínen, a Generali Arénában szurkoljon a csapatnak!

A teljes rangsor ide kattintva tekinthető meg.