- Mi volt az elsődleges célod, amikor a nyár elején megérkeztél Diósgyőrbe?
- Az év végi értékelés során a csapatnak is elmondtam, hogy kettős céllal vágtam neki a munkának Diósgyőrben. Egy olyan magot szerettünk volna kialakítani, akikre hosszú távon tud a DVTK támaszkodni, egyúttal egy sikeres csapatot alapoznak meg. Ezzel együtt már most egy olyan közösséget akartunk kialakítani, akik szeretnek együtt lenni, és a játékosok örömmel érkeznek nap mint nap az edzésre. Utóbbi a nehezebb feladat, mégis ezen a területen léptünk hatalmasat előre. Amikor nem jöttek az eredmények, akkor sem vethette senki a labdarúgók szemére, hogy ne akartak volna, és boldogan mondhatom, nincsenek magánéletbeli problémák, fegyelmi ügyek a csapatnál.  

- Ahhoz képest, hogyan kezdődött a bajnokság, a vége optimizmusra adhat okot. Hogyan emlékszel az őszre?
- Borzasztó nehezen indult az idény, mert nagyon sok mindent kellett hirtelen megcsinálni. Teljesen átalakult a keret, a nyári átigazolási szezonban nyolc játékos távozott, akiket ketten követtek télen, meg kellett, meg kell találni a helyetteseiket. Reményeink szerint mostantól egy hosszú távra tervezett, nyugalmas időszak következik, ahol félévente céltudatosan változtatunk a játékoskereten.

- Ha ilyen nehézségeket okoz egy ekkore mértékű változtatás, akkor miért kellett meglépni?
- A szükség szülte ezt a megoldást, mert az utóbbi két évben egyaránt az utolsó fordulóban maradt benn az élvonalban a DVTK, azonban előrébb szeretnénk lépni. 
Nyáron alapos vérátömlesztésen esett át a csapat, de ez egy egyszeri alkalomnak számít. 
Természetesen minden átigazolási időszakban lesz játékosmozgás, de messze nem ekkora. Terveink szerint sikerül stabilizálni a DVTK helyét az élvonalban, ezzel együtt a csapat keretét is, és ezzel együtt sokkal kevesebb változás várható. 

- Hogy látod, meglesz az eredmény?
- Biztos vagyok benne, hogy jó úton járunk. Előbb az edzéseken, majd a mérkőzéseken is látni lehetett a fejlődést, majd megtörtént az áttörés, és sorra érkeztek az eredmények is, de addig minket is rettentően nyomasztott a bajnokság első körében az eredménytelenség, azt hittük, hamarabb pontokat terem az újfajta munka.

- Utólag elárulhatod, végig töretlenül bíztál a vezetőedzőben?
- Soha nem gondolkodtam edzőváltásban, mert Fernando Fernández nem csak az általam ismert edzők közül az egyik legfelkészültebb, az egyik legtudatosabb, hanem a legtöbbet dolgozó szakember is. A csapat mellett a stábot is kiválóan irányítja, remekül támaszkodik a tudásukra. Végig bíztam benne, biztos voltam, hogy előbb utóbb megjönnek az eredmények is.

- Térjünk vissza egy gondolat erejéig a nyári igazolásokra, véleményed szerint mennyire váltak be?
- Összességében bejöttek. Van akinél már most látszik, a három fiatal középpályásunk játékára egyre többen kapják föl a fejüket, hogy milyen tudatosan, és harmonikusan dolgoznak együtt. A tavaszi szezon nagy meglepetése lehet a játékuk. 
Martin Juhar gyorsan beverekedte magát a kezdőcsapatba, és stabil, megbízható teljesítményt nyújt. Néha inkább hasznos, mint látványos a játéka, de látható, hogy Tamás Márk teljesítményének feljavulása annak is köszönhető, hogy nagyon jól kiegészítik egymás Martinnal a bal oldalon. 
Tisztában vagyunk vele, hogy Branko Mihajlović szurkolói megítélése nem egyértelmű, azonban ne feledjük, az ő hasznos mezőnymunkájának is köszönhető, hogy Florent Hasani négy gólt is szerzett a hajrában. Védekezésben és támadásban is maximálisan betartja a taktikai utasításokat, alárendeli magát a csapatérdeknek, és most már egyre gyakrabban alakít ki gólhelyzetet. Megvan benne a lehetőség, hogy tavasszal kinyitssa a gólzsákot, és a csapat húzóemberévé váljon. 
Vernes Richárd és Tomislav Mazalović kevesebb lehetőséget kapott, utóbbit sérülése is hátráltatta, de tavasszal sokat várok tőlük, mint ahogy az egyre jobban beilleszkedő Polgár Kristóftól is.

- Tajti Mátyásról játékát nem csak sportvezetőként, hanem apaként is követed.
- Nem árt elégszer elmondani, hogy már Bódog Tamás érdeklődött Matyi iránt, de akkor még nem engedte el a Malága, Fernando Fernández kapcsolatrendszerét kellett megmozgatni ahhoz, hogy haza tudjon jönni. A lényegi dolgok már az érkezésem előtt megtörténtek, de nagyon örültem neki, mert némi szünet után ismét napi szinten láthatom a fiamat, és egy apa számára ez mindenképpen fontos. Ezen túl viszont ő is csak egy labdarúgó a keretben, semmilyen ráhatásom nincs arra, beteszi-e a vezetőedző a csapatba, vagy éppen pihenteti.

- Hogy alakul a munkakapcsolat Fernando Fernándezzel?
- A keret kialakítása az én feladatom, természetesen egyeztetve a klub gazdasági vezetőivel, akik meghúzzák a pénzügyi határokat, illetve a vezetőedzővel is, hiszen ő dolgozik nap mint nap a labdarúgókkal. Fernando Fernandezzel napi szinten rengeteg mindent átbeszélünk, együtt értékeljük a játékosok teljesítményét, de ő a felelős a heti edzésmunkáért és a csapat összeállításáért, ezekről a témákról csak tájékoztatást kapok, nem is szeretnék beleszólni.

- A múlt után lássuk a jövőt! Milyen célokkal vágsz neki a téli átigazolási szezonnak?
- Kialakult a DVTK kerete, amire hosszú távon lehet építeni, és kialakult az a játékstílus, ami most már eredményeket is hoz. Ehhez a stílushoz keresünk most játékosokat - szem előtt tartva már a nyári átigazolási szezont, de a jövő télit is. 
Az biztos, nem lesz akkora játékosmozgás, mint a nyáron. Ketten már távoztak, és határozott elképzeléssel rendelkezünk arról, melyik csapatrészt kell megerősíteni. De nem csak a játéktudás fontos, hanem az emberi oldal is, mert az újaknak be kell tudni illeszkedni a közösségbe, illetve alkalmazkodni kell a DVTK játékstílusához. Mivel a stílus, a poszt adott, és tudjuk, milyen karakterű játékost keresünk, “csak” meg kell találni az erre alkalmas labdarúgót. 
Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók új arcokat akarnak látni, ez a világ összes klubjánál így történik. De mi kizárólag azért nem fogunk igazolni, mert a vetélytársak már hárommal több játékost jelentettek be. 
Kialakult egy jó közösség, amelyik megértette a Fernando Fernández által megálmodott stílust, csak olyan labdarúgót hozunk, aki valóban tud segíteni. Hónapok óta keressük őket, tárgyalunk a menedzserekkel, de a szurkolói álmokon kívül nincs rajtunk más nyomás, hogy minél hamarabb új játékosokat jelentsünk be. Nem kapkodunk, a türelem ezúttal is meg fogja hozni gyümölcsét.

- A DVTK keretének nagyon fontos tagjai a saját nevelésű játékosok.
- Alapvetően fiatal a keretünk, a húzóemberek közül az idősebbek sem öregek, hosszú távon számíthatunk rájuk. Több saját nevelésű játékos - van aki állandóan, más heti egy-két alkalommal - az első csapattal készül, és folyamatosan figyelemmel kísérjük a kölcsönjátékosok fejlődését is. Ők is erősítést jelenthetnek. A nagy átalakításon már túl vagyunk, túl is éltük, megérkeztek az eredmények. A stabil mag mellett egy-két új játékos beillesztésével mozgatva a keretet stabil, kiegyensúlyozott munka időszaka következhet Diósgyőrben.