Idegesen kezdték a csapatok a mérkőzést. Ugyan mindjárt az első támadás végén megszerezte a vezetést a hazai együttes, Medgyessy gyötörte be a labdát a gyűrűbe, ezután viszont sorra befejezetlen akciók, illetve rossz dobások következtek mindkét oldalon. A folytatásban Mokango váltotta gólra az irányító passzát, majd McCall szerezte meg az első szekszárdi pontokat a negyedik perc végén (4-2). Eldebrink hármasával átvette a vezetést a vendégcsapat, és Bishop is eredményes volt, Szabó Fanni a legjobbkor dobta meg az első dupláját. Studer Ágnes büntetőzött jól, de a túloldalon Škorić sem hibázott (8-9). Jovanović hármasára Zele felelt hasonlóval. A bedobó újabb triplájával megint a DVTK-nál volt az előny, amit már meg is tartott a negyed végéig (14-12). 


Bishop egyenlített rögtön a második etap elején, de Zele elkapta a fonalat, és szép palánk alóli dobással vétette észre magát. A következő hazai támadás végén Walker-Kimbrough is bedobta az egyik büntetőjét (17-14). Csak a második büntetője volt jó McCallnak, míg a fehér mezeseknél Walker-Kimbrough tűnt ki egy 2+1-es akcióval (20-15). McCall büntetőire Szabó Fanni válaszolt egy betörés után, Bálint kettesére pedig Kányási. Lendületbe jött a DVTK, Shatori fantasztikus asszisztját Mokango váltotta gólra, jött is Djokics Zsejlko időkérése (26-19). Eldebrink elhibázott hármas kísérlete után a másik palánk alatt Zele szedte le a saját lepattanóját és fejezte be az akciót, rögtön tűzbe is jöttek a hazai drukkerek. McCall újabb büntetőire Mokangonak volt válasza, majd Kányási is pontosan célzott a büntetővonalról (32-21). A félidőig hátralévő két percben Walker-Kimbrough és Jovanović egy-egy pontja következett, majd Zele ért el faultos kosarat, amivel már tisztes, tizennégy pontos diósgyőri előnyt mutatott az eredményjelző. Mivel egy szép támadást Šulčiūtė még pontosan fejezett be, a szünetre kialakult az addigi legnagyobb különbség, megnyugtató DVTK-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (38-22). 


McCall kezdte a pontgyártást, amire Zele reagált egy könnyű kosárral, Studer találatára Mokango centergólja volt a válasz. Bishop engedett el egy sikeres hármast, de a következő próbálkozása kimaradt, Medgyessy középtávolija viszont sült (44-30). Elkapta a ritmust az Aluinvent DVTK, Walker-Kimbrough csont nélküli tempója, és Mokango büntetője jöttek sorban, szerencsére a túloldalon Bishop is csak az egyik dobását értékesítette a vonalról. Medgyessy remek asszisztját követően Šulčiūtė volt eredményes, kontrollálta a meccset Cziczás László együttese. Eldebrink és Zele is bedobta a büntetőit, majd Bálint szórt egy hármast (51-36). Medgyessy és Eldebrink büntetőpontjai után Kányási ellen fújtak sportszerűtlen hibát, így Jovanović tovább faragott a csapata hátrányából. Šulčiūtė triplájára Bishop reagált büntetőkből, majd Mokango is betalált akcióból, de végül Bálint büntetői jelentették az utolsó pontokat a harmadik negyedben (58-44). 


Remekül indult a záró felvonás, egy labdaszerzést követő megindulás végén Škorić talált be ziccerből, Eldebrink 2+1-esből szépített ugyan, de Zele ellenállhatatlan formában volt, az ő zsinórban szerzett öt pontja következett (65-47). McCall szerzett könnyű kosarat, majd Shatori gyönyörűen kivezetett dobása talált utat a gyűrűbe. Theodoreán hármasára Škorić duplája érkezett válaszként, a DVTK kézben tartotta a meccset (69-52). Bishop büntetői után éppen öt perc volt hátra a találkozóból, a kimaradt hazai támadás után Theodoreán szórt újabb triplát, így Medgyessy kosara idegnyugtatóként hatott (71-57). McCall 2+1-es akciójával közelebb jött ellenfeléhez a Szekszárd, de Bishop kipontozódása csökkentette az esélyeiket, mint ahogy Škorić kettese is (73-61). Studer Ágnes hármasára Medgyessy-dupla érkezett, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Másfél perccel a találkozó vége előtt McCall csinált újra egy 2+1-est, Zele is kipontozódott, tízen belülre jöttek ugyan a Tolna megyeiek, de Mokango elvarrta a szálakat, majd Shatori ziccerezett, így nem csoda, hogy örömmámorban úszott a hazai közönség (79-66). Az utolsó perc valóságos büntetőpárbajt hozott, csak Mokango és Eldebrink akciózott, mindez azt jelentette, hogy tízpontos különbséggel az Aluinvent DVTK nyerte a rangadót (83-73). 


Női Kosárlabda NB I. A-csoport 9. forduló

Aluinvent DVTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 83-73 (14-12, 24-10, 20-22, 25-29)

Miskolc, Generali Aréna, 1000 néző. Játékvezető: Kapitány Gellért, Ádám József, Tóth Cecília.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 12, Kányási 4, Walker-Kimbrough 11, Šulčiūtė 7/3, Mokango 15. Csere: Škorić 8, Zele 22/6, Szabó F. 4, Kiss A. Vezetőedző: Cziczás László.
Szekszárd: Studer Á. 8/6, Eldebrink 15/3, Theodoreán 6/6, McCall 19, Bishop 12/3. Csere: Bálint 7/3, Jovanović 6/3, Studer Zs., Mansaré, Kiss V. Edző: Djokics Zseljko.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Nagy taktikai csata folyt a pályán, végig magas színvonalon játszottak a csapatok. Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó, a vendégeknél Gereben Lívia, míg nálunk Katona Szidónia. Nem játszottunk olyan jól, mint ahogy tudunk, ezért is értékes ez a győzelem. Most jó pozícióban vagyunk, de nem állunk meg, hanem megyünk tovább az úton, amelynek még mindig csak az elején járunk.

Djokics Zseljko: - Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak a győzelemhez. Magas színvonalú mérkőzést játszottunk, amely végig harcos játékot hozott, amit én személy szerint szeretek. Jól nyitottuk meg a meccset, ellenfelünk kulcsembere, Medgyessy Dóra gyorsan összehozta a személyi hibáit. A második negyedben elsősorban Zele Dorinának köszönhetően megcsinálta a különbséget a DVTK. A második félidőben mentünk az eredmény után, a lányok mindent megtettek, hogy visszajöjjünk a meccsbe, ezért a saját csapatomnak is gratulálok.

A mérkőzés részletes statisztikája.