- Vidéken ez a legnagyobb Mikulásfutás, de országos viszonylatban is az elsők között van – kezdte Kovács Attila, főszervező. - A legfőbb cél most is az egészségre nevelés, a sportprogram a középiskolásoknak szól. A három pillérből álló Rotary Karácsony sorozat a Rotary Zip’S Mikulásfutással kezdődik, majd az Értelmi Fogyatékkal Élők Karácsonya következik, végül az Újgyőri Főtéren 300 adag meleg Ételkiosztására kerítünk sort. A Mikulásfutás 14 órakor startol a Városház térről, majd mintegy két kilométer megtétele után tér vissza ugyanoda. A versenyre tizenkét középiskola kétezer-négyszáz diákja jelentkezett már. Az idei évben a DVTK is csatlakozott a megmozduláshoz, mintegy nyolc szakosztály, több mint 50 sportolója lesz jelen.

- A Rotary egy nemzetközi civil szervezet, amelynek világszerte több mint egymillió-kétszázezer tagja van - tette hozzá Szalai László, a Rotary Miskolc elnöke. - Magyarországon 1925-től létezik, s bár a II. világháborúban megszűnt, a rendszerváltás után újjáalakult. Jelenleg ezerkétszáz tagot számlál. Egyik legfontosabb tevékenységünk a nemzetközi diákcsere program, melynek köszönhetően a magyar diákok húsz országba tudnak eljutni.

Időpont: 2018. december 6. (csütörtök), 12.00-14.30 óra között

Helyszín: Miskolc, Szent István tér, Karácsonyi nagyszínpad és belváros

Útvonal: Városház tér - Széchenyi utca - Kazinczy utca - Hősök tere-Déryné utca - Széchenyi utca - Városház tér. (1,9 km)

A Mikulásfutás részletes programja

  • 13:00 Az előzetes regisztrációban megadott létszámnak megfelelő sorszámozott sapkák átvétele a kijelölt tanár által, regisztráció. Játékszabályok, további események ismertetése
  • 13:40 Egyéni nyeremények sorsolása (tárgynyeremények)
  • 13:50 Közös bemelegítő torna  Bodnár Noémi sportmodellel
  • 14:00 A tömegfutás START
  • 14:10 (Folyamatos) Befutó (az iskolaszavazó „tallérok” leadása)
  • 14:25 Eredményhirdetés, a nyeremények átadása az iskolák részére.

A versenyszám során az a cél, hogy egy-egy iskolából a lehető legtöbben fussák le a távot. A versenyzők tömegrajttal indulnak el mikulás sapkában a Városház térről. A Hősök terén a forduló pontnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál iskolánként külön-külön a saját iskolájuk dobozába dobnak be. A beérkezett tallérok összeszámlálása alapján kerül kihirdetésre a négy legtöbb tallért szerzett iskola.

Fotó: Végh Csaba (minap.hu)