Női Kosárlabda Európa Bajnoki selejtező C csoport, 6. forduló

Oroszország-Magyarország

Oroszországban játssza utolsó csoportmérkőzését a magyar, női kosárlabda válogatott. A mieink jó eséllyel pályáznak arra, hogy kijussanak az Európa Bajnokságra, hiszen a C csoport második helyén állnak, a hasonló pozícióban lévő vetélytársakkal szemben pedig, Székely Norbert tanítványai eddig a legjobb mutatókkal rendelkeznek.

A keret tagja az Aluinvent DVTK játékosa, Katona Szidónia is.

Őt kérdeztük, hogy mit vár a mérkőzéstől, illetve, hogyan értékeli eddig a szezont.

- Mit vársz a nagyon erős az oroszok ellen?

- Szerintem az oroszok nem fogják azt nézni, hogy nekik már mindegy, úgyis kint vannak az EB-n. Fontos nekik is a mérkőzés, mert pár ponttal maradtunk alul itthon. Ha tudnánk győzni kint 7-el, csoportelsőként várhatnánk a kalapos sorsolást. Igazából én egy jó meccsre számítok, szerintem meg tudjuk verni az oroszokat.

- Milyen a hangulat a csapaton belül egy ilyen nagyarányú győzelem után?

- Nagyon jó a hangulat, mint mindig, de most nem gondolunk az albán meccsre. Most a következő mérkőzés van csak fókuszban.

- Milyennek értékeled eddig a DVTK, és a saját magad teljesítményét, az eddig eltelt szezonban?

- Miskolcon szerintem nagyon jó csapat alakult, összeszoktunk pályán és pályán kívül is. Eddig nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, remélem, még sokáig tudunk majd így menetelni Nagyon fontos, hogy milyen helyen végzünk az alapszakaszban.Az én teljesítményem? Segítem a csapatot, amiben csak tudom, de még nem érzem úgy, hogy meg tudtam volna mutatni, mi van bennem. De hosszú a bajnokság, lesz még erre lehetőség, remélem.