Az első negyedben érezhető volt a Diósgyőr játékán a múlt heti vereség. Támadásban jól teljesítettek a piros – fehér lányok, viszont védekezésben sok hibával játszottak. Végig vezetve, kezükben tartották az írányítást, így 29-20-ra nyerték az első tíz percet.

A második felvonásban viszont már egy teljesen más DVTK volt a pályán. Hét percen keresztül, mindösszesen három pontot engedélyeztek a vendégeknek. Támadásban viszont hozták ugyanazt a magabiztosságot, mint az első negyedben. A diósgyőriek védekezése nagyon feljavult, sok lepattanót és blokkot osztottak ki a pécsieknek, amiben élen járt Chanel Mokango, hiszen ő egyedül négy sapkát osztott ki. Ezt a felvonást, tizenhét ponttal nyerték a hazaiak, akik a félidőben, 60-32-re vezettek. Ezzel is dőlt a mérkőzés.


A félidőt követően, kissé megnyugodtak a hazaiak, így kiegyenlített negyedet láthatott a publikum. A végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, kosár után kosár jött. A vendégek képtelenek voltak közelebb férkőzni, a Diósgyőr pedig biztosan őrizte tetemes előnyét. Végül ezt a negyedet is sikerült behúznia a piros – fehér gárdának. 21-19

A záró játékrészben igazság szerint, már csak az volt a kérdés, hogy meg lesz-e hazai oldalon a száz dobott pont. A palánk alatti területet továbbra is uralta a DVTK, támadásban pedig rendre pontosan céloztak. Érezhető volt, hogy a PINKK nem képes nagyobb erőt kifejteni, így egyre nagyobb lett a különbség a két gárda között. A végén a 100 pont is meg lett, Kányási Veronika duplájának köszönhetően. 20-9, a végeredmény pedig, 101-60 lett az Aluinvent DVTK javára.


A hazaiak közül nehéz lenne kiemelni bárkit is, hiszen sok volt a jó teljesítmény, azonban Chanel Mokango 14 pontja és 16 lepattanója mindenképp említést érdemel.

NB I. A-csoport 5. forduló

Aluinvent DVTK – PINKK Pécsi 424 101-60 (29-20, 31-12, 21-19, 20-9)

Miskolc, Generali Aréna, 900 néző Játékvezető: Ádám József, Pozsonyi László, Győrfy Róbert

Aluinvent-DVTK : Medgyessy 16/3, Kányási 10, Walker-Kimbrough 18, Šulčiūtė 5, Mokango 14 Csere: Katona 2, Kiss 7, Škorić 16, Zele 8, Szabó 5/3
PINKK Pécsi 424: Čukić 7/3, Sánta 6, Szűcs R 8/3., Jáhni 10, Marković 7/3 Csere: Vári 7, Podrug 9, Szűcs L 6.,

Kipontozódott: Medgyessy (36. perc)

Vezetőedzői értékelés:

Cziczás László: - Igazából egy negyeddel vagyok maradéktalanul elégedett. Végig domináltunk a mérkőzésen, a palánk alatti játékunkkal nagyon elégedett vagyok. Gratulálok a pécsieknek, akik nem teljes kerettel álltak fel erre a mérkőzésre, de minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Megyünk tovább, hiszen szombaton a PEAC ellen rangadó vár ránk, ahol igyekszünk kijavítani a múlt heti kisiklást.

Laczka Miklós - Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, mert nyoma sem volt annak a harciasságnak, amit eddig nyújtottunk. A következő mérkőzéseken igyekszünk visszatérni ahhoz a játékhoz, ami az elmúlt hetekben jellemzett minket.

Az Aluivent DVTK, a következő mérkőzésére ezen a héten, szombaton kerül sor. A PEAC Pécs vendégei lesznek a piros-fehérek, a találkozó 18:00-kor kezdődik.