- A FUX Zrt. egy több mint 25 éve működő kábelgyártással foglalkozó miskolci vállalkozás, mely ma már közel 200 főnek ad munkát - mondta el Dr. Barkóczi István a FUX Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója. - Fontosnak tartjuk, hogy az itt megtermelt haszon egy részét visszaforgassuk, ezzel is támogatva Miskolc kulturális és sportéletét. A DVTK meghatározó szereplője a városnak. A „DVTK család" részesének lenni, pedig nekünk is megtiszteltetés. A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatának támogatása mellett azért választottuk a DVTK női röplabdacsapatát, mert úgy gondoljuk, hogy a több évtizedes szünet után újjáalakuló szakág előtt reményeink szerint egy sikeres jövő áll. A FUX egy négyfős kis cégként indult 1991-ben és hosszú út vezetett ahhoz, hogy a vállalkozásunk egy európai szinten is elismert kábelgyártó legyen. Mi itt állunk a DVTK női röplabdacsapata mellett a kezdeteknél, és reméljük, hogy néhány év múlva együtt örülhetünk majd egy esetleges bajnoki címnek vagy éppen egy európai kupaszereplésnek.  


- Barkóczi István úr az egyik legnagyobb lokálpatrióta, aki már hosszú évek óta támogatja a DVTK kosárlabda szakosztályát és újabban a jégkorongozókat is - tette hozzá Szabó Tamás a DVTK röplabda csapatának ügyvezetője. - A röplabda egy újjáéledő sportág a DVTK-nál, de a szakmai koncepciónk elnyerte a FUX vezetésének a tetszését és ettől a szezontól névadó szponzorként köszönthetjük őket, vagyis a jövőben DVTK FUX néven szereplünk az NBI.-ben. Igyekszünk meghálálni a bizalmat, és olyan eredményeket elérni, amelyekre közösen büszkék lehetünk. Az első csapat eredményes szereplése mellett az utánpótlás nevelésre is kiemelt hangsúlyt fektetünk, immár több mint száz gyermek röplabdázik a DVTK keretei között.

- Nagyon hálásak vagyunk a támogatásért! - nyilatkozta Dr. Szabó Éva a DVTK röplabda csapatának sportigazgatója. - A röplabda sport ma Magyarországon jelentős előrelépés előtt áll, Toma Sándor szakmai igazgatónkkal együtt mindent erőnkkel azon leszünk, hogy a DVTK ebből a fejlődésből a lehető legnagyobb mértékben vegye ki a részét, különös tekintettel a fiatal sportolók nevelésére és fejlesztésére. Hosszú út előtt állunk, de ha hasonlóan erős támogatók csatlakoznak hozzánk, akkor ez az út minden bizonnyal a sikerekhez vezet majd.

- A hétvégén már pályára lépünk a Magyar Kupában, és ez a bejelentés újabb erőt ad ahhoz, hogy a lehető legjobban szerepeljünk a csapattal - zárta Sitkey Mariann, a DVTK játékosa. - Minden feltétel adott a magas színvonalú munkához, remélem, sokan jönnek el a mérkőzéseinkre, ahol egy harcos csapatot látnak majd. Köszönöm a támogatást Barkóczi úrnak!