A nemzeti csapat a belgákkal és az olaszokkal került egy csoportba. Az első mérkőzésen, nagy hátránnyal, 8-0-ával kezdődött a belgák elleni mérkőzés, ahol az ellenfelet erősítette az egykori diósgyőri játékos, Romi Ciappina. A magyar csapat mindent megtett, hogy megfordítsa a találkozót, a vége mégis 17-16 lett az ellenfélnek. 

A második meccset a világbajnoki cimvédő ellen játszotta a válogatott. Nagy akarással, mindent beleadva, kiélezett küzdelemben 13-12-re nyerte Magyarország az összecsapást. Így egy vereséggel és a rosszabb pontkülönbségnek köszönhetően nem jutott tovább a magyar nemzeti csapat. 

- Egyértelműen a belgák elleni vereségnek köszönhetően nem jutottunk tovább. Azon a meccsen az első három perc és az ott kialakult 0-8 után mindent megtettünk a győzelem érdekében, de a felzárkózás teljesen felőrölte az energiánkat - mondta Medgyessy Dóra, az Aluinvent-DVTK és a magyar válogatott csapatkapitánya. A második mérkőzésen született győzelmünket óriási fegyverténynek tartom, hiszen a világbajnoki cimvédő olaszokat sikerült legyőzni. Számomra óriási csalódás volt, hogy nem jutottunk tovább a csoportunkból, biztos vagyok benne, ha sikerül a belgákat megverni, akkor a négy közé jutottunk volna, hiszen mind a csehektől, mind a hollandoktól jobbak vagyunk. A jövőben minden erőkkel azon leszünk, hogy az olaszok ellen mutatott játékot vigyük tovább. A 2019-es debreceni Európa-bajnokságon be fogjuk bizonyítani, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek. 

3x3 Európa-bajnokság

A magyar válogatott tagjai
Medgyessy Dóra
Ruják Nóra
Süle Krisztina
Szabó Petra

D-csoport
Magyarország - Belgium 17-16
Magyarország - Olaszország 13-12
Olaszország - Belgium 22-15

A csoport végeredménye
1. Olaszország 
2. Belgium
3. Magyarország

A csoportból Olaszország és Belgium jutott tovább

Fotó: FIBA