Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár pénteken, Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. A több mint száz díjazott között volt Szabó Géza a DVTK-t két Magyar Kupa győzelemhez segítő korábbi edzője is.

A Pesti Vigadóban tartott rendezvényen Rétvári Bence a díjazottakat változást hozó embereknek nevezve kijelentette: ők nemcsak sodródtak az áramlattal, hanem változást hoztak, megváltoztatták környezetük életét. A kitüntetettek „olyanfajta pluszt képviselnek”, amely nélkül Magyarország nem gazdagodott volna - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a díjak odaítélésével minden magyar ember elismerését fejezik ki.

A hetvenes években a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatával kétszer Magyar Népköztársasági Kupát és egyszer bajnoki bronzérmet nyerő, az olimpiai válogatottnál pályaedzőként dolgozó Szabó Géza Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át.

Géza bácsival legutóbb 2017 októberében beszélgettünk a Napos oldal című magazinműsorunk 11. adásában. Idézzük most fel ezt az interjút.

Szabó Géza 1974 és 1980 között a Diósgyőri VTK vezetőedzőjeként tevékenykedett és edzői pályafutásának legnagyobb sikereit itt érte el. 1977-ben és 1980-ban magyar kupagyőztes, 1979-ben bajnoki bronzérmes lett a csapattal. Az olimpiai válogatott ebben az időben a DVTK csapatára épült.