- A magyar bajnokság a mai kosárlabdában rendkívül erős, ezt a legfrissebb FIBA által kiadott rangsor is megerősíti, ami a negyedik helyre rangsorolja a hazai pontvadászat színvonalát, közvetlenül az orosz, a török és a francia bajnokság után - kezdte Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetője. - Ez a szurkolók számára is örömhír, hiszen minden héten nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is magasan jegyzett játékosokat láthatnak a mérkőzéseken. Minden egyes meccs kiváló sportélménynek számít majd az elkövetkezendő évben. A magyar bajnokság mellett ki kell emelni a nemzetközi porondot is. Az Európa Kupában immáron hatodik alkalommal fogunk elindulni, ahol neves csapatokkal szállunk harcba. Ez azért is fontos, hiszen ebben az évben Miskolcot csupán az Aluinvent DVTK női kosárlabda csapata képviseli nemzetközi versenysorozatban, aki tehát komoly, európai szintű mérkőzéseket szeretne látni, annak érdemes lesz kilátogatni a csarnokba. Ahhoz, hogy ezeket az eredményeket mindig hozni tudjuk, nem csak a felnőtt csapat szintjén, hanem az utánpótlásban is folyamatos fejlődésre van szükség. Az egyik ilyen lépés volt a klub részéről, hogy új sportszakmai igazgatót neveztünk ki a szezon elején, Völgyi Péter személyében, aki a szakmai munka felügyeletében fogja segíteni a klubvezetést. A klub vezetésében is változásokat szeretnénk eszközölni annak érdekében, hogy minél szélesebb alapokon álljon a kosárlabda. Ezért úgy döntöttünk, hogy a kosárlabda szakosztály vezetését egy elnökség fogja a jövőben ellátni. Ennek az elnökségnek a vezetésére, az elnöki posztra Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszonyt kértük fel, aki az elmúlt években már nagyon sokat segített a klubnak. Például komoly szerepe volt abban, hogy a kosárlabda akadémiánk immár az ország három legjobb utánpótlás bázisa között szerepel. Úgy gondoljuk, hogy Katalin lesz a legmegfelelőbb személy arra, hogy a DVTK kosárlabda szakosztályát a jövőben képviselni tudja. Az elnökség több főből fog állni. Az elkövetkezendő hetek feladata lesz az, hogy képviselő asszony segítségével megtaláljuk azokat a személyeket, akiknek tudjuk, hogy sokat jelent a kosárlabda, és szeretnének aktívabban részt vállalni a szakosztály munkájában. Nagyon bízom benne, hogy ez a lépés előremutató lesz, és a jövőben még eredményesebb munka irányába viszi el a DVTK kosárlabda szakosztályát felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt. Nagyon örülök, hogy Csöbör Katalin első szóra elfogadta ezt a pozíciót és sok sikert kívánok neki, illetve magunknak az eredményes munkához. Bízom benne, hogy ezzel a lépéssel újra sikeres pályára áll a miskolci és a megyei kosárlabdázás ügye. Nagyon bízunk benne, hogy Miskolc városának a támogatását is élvezni fogjuk. Rakaczki Zoltán úr, Miskolc városának sportért felelős polgármesteri-biztosa egyelőre nem tudott pontos információt adni arról, hogy a város tudja-e támogatni a kosárlabdát, és ha igen, milyen mértékben. Várjuk az erre vonatkozó tájékoztatást, hogy tovább tudjunk lépni.

- Először is szeretném megköszönni, hogy rám gondoltak ennek a pozíciónak a betöltésénél, és nem is volt kérdés számomra, hogy elfogadom ezt a felkérést – tette hozzá Csöbör Katalin, az Aluinvent DVTK társadalmi elnöke. - Álmomban sem gondoltam volna, hogy én egyszer a DVTK társadalmi elnökeként fogok sajtótájékoztatót tartani. Emlékszem még gyermekként a híres DVTK női kosárlabda csapatra, úgyhogy megtiszteltetésként ért a megkeresés, és örömmel fogadtam el a felkérést. A jövőben pedig mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy erősítsem a csapatot és segítsem annak érdekében, hogy minél eredményesebben működjön a jövőben. Magyarország kormánya is kiemelt figyelmet fordít az amatőr és a profi sport támogatására. A magyar emberek és a borsodi emberek kiemelten büszkék a sportban elért sikereikre. Mi magunk pedig büszkék vagyunk a DVTK szurkolóira, akik nem csak itt Miskolcon, hanem szerte a világban szurkolnak a piros-fehér színekért. Szeretném megköszönni az edzők, a tanárok és a szülők munkáját, akik észreveszik a tehetséget a gyermekekben, és pénzüket, energiájukat valamint idejüket nem sajnálva hordják edzésre gyerekeiket, ezzel elősegítve a magyar sport sikerét. A lehetőségeimhez mérten én is mindent megfogok tenni annak érdekében, hogy minél sikeresebbek legyünk. Szeretném ezúton is megkérni a környékbeli cégeket, vállalkozókat, hogy figyeljenek oda a Diósgyőr női kosárlabda csapatára, hiszen a mi sikerünk az ő sikereik is. Úgy gondolom ez a csapat az, ami Miskolcnak, a megyének, a régiónak nemzetközi hírnevet tud szerezni.

- A felkészülésről igazából sok mindent nem lehet egyelőre elmondani, hiszen most kezdtük a munkát, nagyon az út elején járunk - folytatta Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Ráadásul még a csapatunk sem teljes, hiszen többen igazoltan hiányoztak az első edzésekről. Akik azonban itt vannak, ezt a három-négy hatalmas elszántsággal csinálták végig. Nagyon elégedett vagyok velük, úgyhogy minden a lehető legjobb mederben folyik eddig.

- Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klub játékosa lehetek és ilyen közegbe kerültem, kerültünk - zárta Medgyessy Dóra. - Azt gondolom, minden adott ahhoz, hogy olyan eredményt tudjunk elérni, amit a vezetőség és a szurkolók várnak tőlünk. Mindenki óriási motivációval és kedvvel érkezett az Aluinvent DVTK-hoz. Nagyon nagy megtiszteltetés minden játékostársam számára, hogy itt lehetünk. Nem új a közeg számunkra, otthonosan érzi magát mindenki, én személy szerint biztosan. Kíváncsian és motiváltan várjuk a folytatást.