A kinti nagy melegnek köszönhetően sűrű pára közepette kezdődhetett az idei szezon második felkészülési mérkőzése. Az első percekben kerülgették egymást a csapatok, az első komolyebb helyzetre a 3. percig kellett várni, Magosi fonákját védte a hazai kapus. Az 5. percben előnyhöz jutottunk, ami kihasználatlan maradt, bár lövésekből nem volt hiány, a nagymihályi hálóőr állta a sarat. Kiegészülve felerősödtek a hazai támadások, így Duscheknek is jutott némi feladat. Az első találat a 13. percben született, egy távolról elengedett lövésbe Pulscak tette bele az ütőjét, a korong védhetetlenül pattant a hálóba (1-0). Egy perces sem kellett várni a piros-fehérek válaszára, Szirányi távoli bombája talált be a hazai kapuba (1-1). A harmad végéig a játék tempója fokozatosan gyorsult, mindkét oldalon láthattunk veszélyes támadásokat, a 19. percben Magosi lövése a kapuvasat is megkongatta, ám lefújásig nem változott az eredmény.

A második játékrész gyors tempóban folytatódott, sok korizással és kevés kapura tartó koronggal. A 25. percben Miskolczi maradt a jégen, így ismét előnybe kerültünk, amit Galanisz távoli lövésébe beleérve Kulmala váltott gólra (1-2). A gól után felélénkültek a támadásaink, sok helyzetet kialakítottunk, ám a hazai védelem keményen tartotta magát. A 31. percben Duschek Piatak korongját mentette bravúrosan a gólvonalról. A 34. percben ismét hátrányba kerültünk, ám 8 másodperccel a lejárta előtt egy kipattanó korongot Jakub kotort Duschek hálójába (2-2). A 37. percben ismét előnyben támadhattunk, itt Galanisz engedett el egy remek kapáslövést, ami meg sem állt a hazai hálóig (2-3). A játékrészt egy áthúzódó hátránnyal fejeztük be.

A harmad eleji hátrányt sikeresen kivédekeztük, amit rögtön egy előny követett, de gól itt sem esett. A harmad elején Duschek mutatott be szép védéseket, ám a 47. percben Hamraceknek volt lehetősége egy az egyben támadni a vedég kaput, és nem hibázott (3-3). Négy perccel később Safarajelev ugrott meg egyedül, találatával átvette a hazai csapat a vezetést (4-3). Másfél perccel a vége előtt időt kértünk, majd kapus nélkül, 6 játékossal próbáltuk meg bevenni a hazai kaput, ám 7 másodperccel a vége előtt Gavrik üreskapus gólja végleg eldöntötte az eredményt (5-3).

Felkészülési időszak, 2. mérkőzés

HK Dukla Michalovce - DVTK Jegesmedvék 5-3 (1-1, 1-2, 2-0)

Nagymihály, Jégcsarnok,  730 néző.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Adorján) - Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Vas - Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi - Láda, Szirányi, Miskolczi, Harrison, Luptak - Vojtkó, Ritó, Hajós, Vincze, Pance. Vezetőedző: Glen Hanlon. ​​​​​
HK Dukla Michalovce: Habal (Skorvánek) - Lendak, Dudas, Hascak, Brophey, Kafka - Koch, Sedivy, Hricina, Galambos, Soltes - McDowell, Pulli, Petras, Suja, Jokel - Michalcin, Mikula, Krajnak, Zitny . Vezetőedző: Miroslav Chudy.

1. harmad  12:23  Pulscak (Hancak, Hamracek)  1-0
1. harmad  13:05  Szirányi  1-1
2. harmad  25:40  Kulmala (Galanisz, Crawford)  2-1
2. harmad  35:38  Linet  (Roth, Safarajelev)  2-2
2. harmad  37:18  Galanisz (Somogyi, Crawford)  2-3
3. harmad  46:17  Hamracek (Balko)  3-3
3. harmad  50:17  Safarajelev (Hamracek)  4-3
3.harmad  59.53  Gavrik 5-3

Értékelés

Glen Hanlon: Sok dologban sikerült előre lépnünk a múlt héthez képest, különösen jó volt látni az emberelőnyös helyzetek kihasználtságát – két gólt is szereztünk emberelőnyből. Természetesen még mindig vannak hiányosságaink, ezeken a felkészülési időszak végéig dolgozni fogunk. Nem örültem, hogy egy gólos vezetésből két ajándék góllal végül a házigazda diadalmaskodott, ezek a fajta hibák ezen a szinten nem megengedettek, de mint mindig, levonjuk a tanulságokat és gőzerővel készülünk a Kassa elleni meccsre.

A DVTK Jegesmedvék mezszámai a felkészülési időszak alatt:
4 - Crawford
5 - Rusk
6 - Szirányi
7 - Hajós
8 - Galanisz
9 - Somogyi
11 - Kulmala
12 - Pance
14 - Loiseau
15 - Kiss
16 - Vincze
17 - Láda
19 - Ritó
22 - Harrison
24 - Milam
25 - Vas
27 - Luptak
31 - Adorján
32 - Duschek
54 - Vojtkó
71 - Miskolczi
82 - Magosi