OTP Bank Liga 4. forduló

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion, 2178 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Albert István, Varga Gábor; Farkas Ádám, Szőts Gergely).
MTK: Kychak - Ikenne-King, Pintér Á., Gengeliczki, Selin - Vass Á. - Vass P., Kanta J., Bognár I., Ramos - Lencse. Vezetődző: Feczkó Tamás.
DVTK: Antal - Shestakov, Brković, Karan, Eperjesi - Tóth Ba., Tajti, Hasani - Bacsa, Ioannidis, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernandez.

Csere: Ioannidis helyett Makrai és Vass P. helyett Farkas B. a 67., Hasani helyett Forgács a 71., Lencse helyett Torghelle a 72., Ikenne-King helyett Katona a 75. percben.
Sárga lap: Eperjesi a 6., Gengeliczki a 30., Kanta J. a 84., Vernes a 89., Torghelle a 90+2. percben.
Gólszerző: Ramos (1-0) az 56. percben.


Kulcspillanatok

56. perc: Hazai szöglet jobbról, Pintér fejese ki sem ment a pályáról, Bognár szedte össze,és balról újra középre tette, ahol Myke Ramos közelról a kapu bal alsó sarkába fejelt, 1-0

Értékelés

Feczkó Tamás: - Egy nagyon jól játszó DVTK-t győztünk le egy nagyon jó iramú mérkőzésen. Amiatt lehet bennem hiányérzet, hamarabb le kellett volna zárni a mérkőzést, ha ez megtörténik, akkor nyugodtabb győzelmet arattunk volna. Büszke vagyok a játékosaimra, mert az ellenfélhez hasonlóan az utolsó pillanatig küzdöttek.
Fernando Fernandez: -  Gratulálok az MTK győzelméhez! A mai mérkőzésen az eredmény a legrosszabb, de a játékosaimról jókat tudok mondani a legutóbbi két idegenbeli mérkőzéssel összehasonlítva, egészen más arcát mutatta a csapat. Erre lehet építeni, hozták a játékosok a minimumot, jól küzdöttek a klub színeiért. Természetesen sokat kell még javulnunk.
Három idegenbeli mérkőzésen vagyunk túl, az FTC, a DVSC is kemény ellenfél volt, és ahogy hét közben mondtam, az MTK az egyik legstílusosabb csapat az élvonalban jó játékosokkal, akiket egy kiváló edző irányít. Tisztában voltunk a rajt előtt is, hogy ilyen a sorsolásunk, mindig nehéz a sok változást hozó rajton négyből háromszor idegenben pályára lépni. Jobb lenne, ha nem lennénk késésben a csapatjáték kialakításában, de 29 mérkőzés maradt még, optimista vagyok, hogy előrébb lépünk a tabellán. Ugyanakkor realistának kell lennünk, idén is az NB I.-ben maradásért játszunk, ahogy az elmúlt két évben.