A verseny célja:

Célunk, hogy egy egyedülálló fejlesztési technikát, egy Biofeedback, neurofeedback készüléket állítsunk a kis betegek kezelésének szolgálatába, valamint kialakítsunk Miskolcon egy önfenntartó központot, ahol a Down-szindrómás gyerekek és szüleik kezelését, fejlődését megfelelő körülmények között végezhetik. Az összes nevezési díj, egyben támogatói díj, melyet erre a célra fordít a Remény Karácsony Alapítvány.

Rendezvény szervezője: A Remény Karácsony Alapítvány és a Diósgyőri VTK

A rendezvény fővédnöke: Dr. Szinay Attila jogi és közigazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár (Agrárminisztérium-Közigazgatási Államtitkárság).

A rendezvény helye: Diósgyőri Stadion, 3533 Miskolc, Andrássy Gy. u. 61.

A rendezvény ideje: 2018. augusztus 26., 10:00

2018. augusztus 24., péntek
13:00: Online előnevezés határideje

2018. augusztus 25., szombat
12:00-18:00 Rajtszámok, pólók kiadása a Diósgyőri Stadionnál

2018. augusztus 26., vasárnap
7:00-9:00 Nevezés, regisztráció a helyszínen, a verseny napján, rajtszámok, pólók kiadása
9:00-9:30 A rendezvény megnyitása, Dr. Szinay Attila helyettes államtitkár fővédnök köszöntő beszéde
9:30 Bemelegítés
10:00 20 km táv startja
10:20 10 km táv startja
10:40 1 km és 5 km táv startja

Előnevezés:

A verseny napját megelőző pénteken (2018. augusztus 24.) 13 óráig a https://oneticket.hu/remeny-futas-2205 oldalon.

Nevezés, regisztráció a helyszínen, a verseny napján: 7-9 óráig a Diósgyőri Stadionnál felállított pultoknál.

Kérünk mindenkit, hogy a helyszíni regisztrációhoz hozza magával az online nevezés során kapott visszaigazoló e-mail kinyomtatott példányát, valamint bármilyen személyi azonosításhoz megfelelő okmányt! A visszaigazoló e-mail bemutatása mobiltelefonon is lehetséges!

A helyszínen nevezni kizárólag személyesen, 12 év alatti gyermek esetében csak nagykorú hozzátartozó jelenlétében lehet.

Nevezési egyben támogatói díj:

Egységes nevezési / támogatói díj távtól függetlenül pólóval: 5.000,- Ft
Egységes nevezési/ támogatói díj távtól függetlenül póló nélkül: 3.500,- Ft

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy támogatói jegyek vásárlására is van lehetőség,2000 Ft/ 3000 Ft / 5000 Ft/ 10.000 Ft címletekben kizárólag az online jegyvásárlási portálon. https://oneticket.hu/remeny-futas-2205

A rajtszám viselése:

A versenyen a rajtszámot a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot letakarni nem szabad.

Frissítés:

Az 5 km-es körön 2 helyen lesz frissítőállomás, mindkettő a Stadion környékén. A frissítőpontokon ásványvíz áll majd a versenyzők rendelkezésére.

Eredményhirdetés:

Az adott versenyszámban a célba érkezés után.

Díjazás:

Minden versenyző éremben és oklevélben részesül.

Egyebek:

  • Információ: remenyfutas@gmail.com és az esemény facebook oldalán üzenetben.
  • A futás útvonala: Rajt/cél: a Diósgyőri Stadion déli maratoni kapuja - a Stadion körül 5 km távon kerül megrendezésre. A pontos útvonalat napokon belül hirdetjük.
  • A verseny előtt orvosi vizsgálat nem lesz, az indulás mindenkinek saját felelősségére történik.
  • A versenyen a versenyzők sportöltözékben jelenjenek meg.
  • Parkolási lehetőség a stadion keleti (Újgyőri Főtér iránya) oldalán, és környező utcákban.
  • Ruhatár, csomagmegőrző, WC, öltöző a stadionban, illetve a versenyközpont közelében erre a célra kialakított sátrakban lesz. A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk!
  • Elveszett tárgyakért, felszerelésért, ruhákért, csomagokért a rendező felelősséget nem vállal.

Versenyszabályzat:

  • A nevezéssel minden induló elfogadja a versenyszabályokat. Ezzel tudomásul veszik, hogy a futáson mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a futáson való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a futás rendezői bármelyik futó egészségkárosodásáért, vagy a futással összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.
  • Gyermek versenyző esetén a szülő/törvényes képviselő hozzájárul, hogy a nevezett gyermeke a Remény Futás sporteseményén részt vegyen. A szervezők a futás során szerzett esetleges balesetéért, sérüléséért kártérítésre nem kötelezhetők. Kijelenti, hogy mindennemű felelősség szülő/törvényes képviselőt terhel. A rendező felé a verseny kapcsán keletkezett személyi sérülésekért a nevezők vagy szüleik, hozzátartozóik kárigényt nem nyújthatnak be.
  • Kizárásra kerül az a futó, aki rajtszámát összehajtja, letakarja, leveszi, valamint aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
  • A futás útvonalát elhagyó, a futó társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító futók a futásból kizárásra kerülnek.
  • A futáson kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett
  • A verseny során fülhallgató használata saját felelősségre megengedett, nem veszélyeztetheti saját vagy más testi épségét, nem akadályozhatja társait a verseny időszaka alatt. A rendező azonnal kizárhatja a versenyzőt, ha fülhallgató használata miatt nem hallja a rendező instrukcióját.
  • A futás útvonalán görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos.
  • A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység, vagy más futóverseny népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
  • A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
  • A futás rendezői fenntartják a jogot, hogy a futásról és futókról, a rendezvényen részvevő személyekről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
  • A futás esős, hideg időben is megrendezésre kerül. Veszélyes, szélsőséges körülmények esetén ugyanakkor a szervező dönthet úgy, hogy az eseményt elhalasztja, vagy eltörli. Ebben az esetben a szervező lehetőségei függvényében mindent megtesz az érintettek kártalanítása érdekében.
  • A nevezés megtörténte és a nevezési díj befizetése után a versenyen történő részvétel lemondására 2018.08.20. -ig van lehetőség a nevezési jog másik versenyzőnek történő átadásával. Nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni.
  • A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenyszabályzat feltételeit.
  • A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
  • A futásra történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.
  • Vizespoharak és egyéb hulladékok eldobása csak a frissítőpontok közvetlen közelében megengedett.
  • A szervező fenntartja a verseny lebonyolítását illető Versenyszabályzat tetszés szerinti időbeni megváltoztatásának jogát.
  • A szervező fenntartja az útvonal, program- és időpont változtatásának jogát.

A támogatható Alapítvány adatai:

Remény Karácsony Alapítvány

3529 Miskolc, Sályi I. u. 17. 4/1. sz.;
nyvt. száma: 05-01-00 64.516;
bej.határozat száma: 15.Pk.60.018/2018/2.

Bankszámlaszámunk:

OTP Bank Nyrt.:11734004-25964297
IBAN: HU90117340042596429700000000
BIC/SWIFT Code: OTPVHUHB