A sort a Miskolcon megrendezett Diákolimpia döntő nyitotta, ahol Szabó Ákos az 1. korcsoport fiú kategóriában, 100%-os teljesítménnyel, országos bajnoki címet szerzett.

Turcsányi Vince a 2. korcsoportos fiúknál a nagyon értékes 5. helyet szerezte meg.

Lazsádi Kerka a leány 2. korcsoportban, betegen játszva a 10. helyet érte el.

A Szombathelyen megrendezett csapat Diákolimpia döntőn, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola csapata Turcsányi Vincével és Gáthi Donáttal az első 2 táblán 6. helyezést szerzett.
 

Az elmúlt hétvégén rendezték a Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakkbajnokság küzdelmeit Hajdúböszörményben, ahol folytatódott a sikerszéria.

Az L10 kategóriában Lazsádi Kerka magyar bajnoki címet szerzett!

Az F8 kategóriában Kovács Kristóf 2 helyezést, míg Szabó Ákos 4. helyezést ért el.

Az F10 kategóriában Turcsányi Vince holtversenyben 4-11. helyen végzett, csak rosszabb Buchholz értékkel szorult a 11. helyre.

Az F12 kategóriában Gáthi Donát nagyon jól kezdett, azonban elfáradt és az utolsó 3 partit elveszítve a 36. helye fejezte be a küzdelmeket.


Az U10-es csapatversenyen nagyon jól szerepelt a Szabó Ákos, Lazsádi Kerka, Zobay Tamás, Turcsányi Vince, Kovács Kristóf összetételű gárda, holtversenyben a 3-6. helyen végeztünk, csak rosszabb táblapont-eredménnyel szorultunk a 6. helyre.


Az NB II.-es csapatbajnoki sorozatban Turcsányi Vince 3/3 mutatóval áll, és a megyei bajnokságokban is nagyon szépen szerepeltek ifjú tehetségeink.

Dr, Mátyás Imre: - Összességében megállapíthatjuk, hogy a tavaly nyáron megkezdett munka már eredményekben is megmutatkozik, hiszen két országos bajnoki cím és számos helyezés igazolja, hogy jó úton járunk.