A DVTK 1910-ben történt alapítása óta Észak-Magyarország sport és társadalmi életének aktív és ismert szereplője. A DVTK számos sportág gyakorlására nyújt lehetőséget profi és amatőr sportolók, gyerekek, felnőttek és szeniorok számára, ilyenek labdarúgás, a kosárlabda, a jégkorong, az asztalitenisz, a birkózás, a röplabda és a sakk. A sportegyesület jelen projekt keretei között a részben eddig is végzett tevékenységét kívánja szélesíteni a felnőtt lakosság célcsoport motiválásával, a sportolás élményébe való bevonásával, egyúttal segítséget nyújt azok számára is, akiknek eddig nem volt elérhető vagy nem fordítottak figyelmet az egészséges életmódra. A DVTK a projekt megvalósítását 18 hónap alatt 12 helyszínen, 3 megyében, 12 településen tervezi megvalósítani, 11 települési partner és több szakmai együttműködő partner (pl: Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar) bevonásával. Az Észak-Magyarországi Régió minden megyéjére, különös tekintettel a hátrányos helyzetű járások és települések lakosságára kiterjedő cselekvési terv készült. Kiemelkedő DVTK sportolók, példaképek részvételével tártkapus rendezvények keretében komplex lakossági testmozgásprogramokat, szabadidősport eseményeket és eseménysorozatokat szervezünk, összesen 12 alkalommal, 12 helyszínen, 3 megyére kiterjedően. 6 rendezvény Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (Arnót, Alsózsolca, Edelény, Felsőzsolca, Miskolc-Lillafüred, Miskolc-Avas), 3 Heves (Kisköre, Heves, Eger) és 3 Nógrád megyében (Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó) elsősorban szabadtéri sportpályákon (illetve rossz idő esetére fedett tartalékhelyszín biztosításával). A 12 rendezvény közül 7 helyszíne hátrányos helyzetű települések sportpályáin, közösségi terein valósul meg. A rendezvényeken az egészséges táplálkozás, mozgás, életmóddal összefüggő betegségek megelőzéséről lesz előadás és beszélgetés, valamint a DVTK sportolói által vezetett olyan mozgásformák, szabadidős és rekreációs sporttevékenységek bemutatására és megismertetésére kerül sor, amelyekhez a lakosság a térségben könnyen hozzáfér, és élethosszig gyakorolhat. A jelenlévő sportorvosok és egészségügyi dolgozók egészségügyi állapotfelméréseket tartanak önkéntes részvétellel, valamint alapvető egészségnevelési, egészségfejlesztési ismeretek átadására, megerősítésére is sor kerül.

A figyelemfelhívó kampányok folyamatosan zajlanak majd a helyi és a térségi médiában, kommunikációs felületeken, amelyhez partner Miskolc, Eger és Salgótarján városvezetése és a helyi média.

A projekt eredményeként egészségfejlesztési cselekvési terv és egészségfejlesztési lakossági kampány, valamint - legalább 7250 fő részvevővel - 12 lakossági szabadidősport esemény valósul meg folyamatosan.

A projekt előreláthatólag 2019. június 30-án fejeződik be.

További információ kérhető:
Tamás Gábor elnök
tamas.gabor@dvtk.eu
+36 (46) 530441