Az első támadások mindkét oldalon kimaradtak, aztán Koziar tempójára Melnika válaszolt közelről, majd a kékek büntetői után ismét ő egyenlített. A DVTK pontatlan volt támadásban, így Parker és Kovács kosarait követően kissé elléptek ellenfelüktől a zalaiak (4-9). Bach célzott pontosan a büntetővonalról, de Hegedűs-Őri is ezt tette a másik térfélen. Raksányi megszerezte a piros-fehérek első hármasát a mérkőzésen, majd egy vendégbüntető után Nagy is betalált (11-12). A mérkőzés 7. percében ismét pályára lépett a sérülése után visszatérő Alyssia Brewer, majd Peckova pillanatai következtek, aki zsinórban szerzett 5 pontja ragadtatta tapsra a közönséget. Brewer büntetőpontja után Bach szedte le saját lepattanóját és tette fel immár pontosan a ziccert, de Hegedűs-Őri szépített (19-14), a hátralevő szűk egy percben már nem esett több találat.


Parker középtávolijával és Jeffery ziccerével indult a második negyed, sőt utóbbi büntetőből ki is egyenlítette az állást (19-19). Zele tört be bátran és ziccerből megszerezte az első pontjait, de Jeffery lemásolta ezt. Fontenette kiosztása után Szabó dobott szép tempót, erre Jeffery vágott be messziről egy triplát (23-24). Hazai időkérés után potyogtak a kosarak, Pavel és Koziar révén a vendégek voltak eredményesek, miközben a diósgyőriek részéről Fontenette és Brewer céloztak jól (29-30). Egy technikai fault után Koziar dobta be a büntetőt, majd Fontenette robogott végig a pályán és szerzett könnyű kosarat, egalizálva ezzel az eredményt. Nyolcvan másodperc volt még hátra a félidőből, azonban további pontok már nem születtek (31-31).


Melnika szép horogdobásával kezdődött a harmadik felvonás, Jeffery válaszolt rá a ZTE-ből. Fontenette 2+1-es akciójára pedig Gorjanácz reagált egy hármassal. Koziar faultos kosara után Fontenette értékesítette a büntetőit, majd ismét Gorjanácz volt eredményes, mire Peckova zúdított be egy hárompontost a sarokból (41-41). Fej fej mellett haladtak a csapatok, Hegedűs-Őri kosarára a nagy kedvvel játszó Fontenette felelt egy klasszikus tempóval. Koziar újfent bemutatott egy 2+1-es támadást, a másik oldalon Brewer azonban csak az egyik büntetőjét dobta be, majd Parker szerzett négy pontot, ezzel kissé ellépett ellenfelétől a vendégcsapat (44-50). Raksányi Kriszta közeli kosara a legjobbkor esett, de Parker továbbra is elemében volt, kosara beállította a negyed végeredményét (46-52). 


Rosszul folytatódott a mérkőzés, Szalay vágott be egy demoralizáló hármast, időt is kért Štefan Svitek (46-55). Szabó közeli kosarára Pavel válaszolt a palánk alól, majd Fontenette kígyózott be a ZTE körtéjébe és tett fel egy csodálatos ziccert. Ugyanő szerezte vissza a labdát a kékektől és dobta be mindkét büntetőjét (52-57). Jeffery növelte a vendégek előnyét, aztán Melnika pillanatai következtek, egymás után dobott pontjaival utolérte az egerszegieket a DVTK (59-59). A szintén remeklő Jeffery újra megszerezte a vezetést a csapatának, de nem sokáig, mert Peckova hármasával visszavette azt a Diósgyőr, felrobbant a csarnok. Fontenette dobott be egy büntetőt, erre Jeffery válaszolt (63-63). Roppant izgalmas végjáték következett, Szabó Fanni a legjobbkor talált be, majd a ZTE támadását kivédekezte a Diósgyőr. Az ihletett formában játszó Fontenette a támadóidő lejártát jelző dudaszó előtti pillanatban engedte el a dobását és a labda csont nélkül hullott a ZTE gyűrűjébe, eldőlni látszott a mérkőzés, melyből még huszonhat másodperc volt hátra. A vendégek az időkérésük után támadtak, dobásukat elhibázták, de a lepattanó után újra ők jöhettek tizenhárom másodperccel a vége előtt. De hiába, mert Koziar újra pontatlan volt. A lepattanót Fontenette szerezte meg, és egy jól célzott büntetővel kialakította a végeredményt (68-63). 


 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 18. forduló

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 68-63 (19-14, 12-17, 13-19, 24-13)

Miskolc, Generali Aréna, 700 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Praksch Péter, Minár László.
DVTK: Fontenette 21, Bach 4, Raksányi 5/3, Peckova 11/9, Melnika 13. Csere: Brewer 4, Zele 2, Nagy 2, Szabó F. 6. Edző: Štefan Svitek.
ZTE: Kovács 3/3, Hegedűs-Őri 6, Koziar 11, Jeffery 16/3, Parker 12. Csere: Pavel 7, Gorjanácz 5/3, Vincze V., Szalay 3/3. Edző: Gáspár Dávid.

Edzői értékelés

Štefan Svitek:- Mindkét csapat kiválóan harcolt, voltak hullámvölgyek mindkét oldalon, a végén mi jöttünk ki ezekből jobban. Szeretném megköszönni a játékosaimnak ezt a mérkőzést. Az ellenfél jól védekezett, nekünk túl sok eladott labdánk volt, és ezzel kiestünk a ritmusból, de a végén csak kiharcoltuk ezt a győzelmet, nem kis részben Ashleigh kimagasló teljesítményével. Kicsit pihenünk és készülünk a következő meccsünkre, bízunk magunkban.

Gáspár Dávid: - Szeretnék gratulálni a Diósgyőrnek, megérdemelten győztek. Mi túl sok hibát követtünk el, egy ilyen szoros mérkőzésen ez nem fér bele, kihasználták és visszajöttek a mérkőzésbe. Egy ilyen szoros mérkőzésen nem fér bele ennyi egyéni hiba, ezt nem bírta el a csapatunk.