NB I. Szabó László csoport

A sakk NB I. csapatbajnoksága a 6. fordulóval folytatódott. A DVTK éremért küzdő csapata a középmezőnyben elhelyezkedő Makó együttesét fogadta. Nem a vendégek voltak a találkozó esélyesei, jóllehet a DVTK is tartalékosan állt fel, csupán egyetlen légiós GM, az aktuális világranglistán 63. helyezett Martin Kravtsiv játszott.

Csapatunk a GM Kravtsiv, GM Héra, GM Szabó G., GM Antal, GM Korpa, IM Kozák, GM Bérczes, IM Torma, IM Neugebauer, IM Bagi, FM Handó, IM dr. Medvegy összeállításban vette fel a harcot.

A találkozó kisebb hidegzuhannyal indult, ugyanis Korpa Bence remije után Handó Vilmos kénytelen volt kapitulálni a makóiak női játékosa előtt, majd csapatkapitányunk, Héra Imre is fél pontot kasszírozott. (1-2).

Innen azonban beindult a piros-fehér henger, a nagyobb elméleti tudás minden táblán megmutatkozott, és a legtöbb esetben ezt sikerült is teljes pontra váltani.

Bérczes Dávid markánsan javítja a Nagykanizsa elleni vereséget, és immáron 4/5-ös mutatóval áll. Nem hagyott kétséget Neugebauer Martin sem az eredményt illetően. (3-2)

Több táblán is érdekes bástya-végjáték alakult ki, amelyet Martin Kravtsiv, Torma Róbert és Antal Gergő is meg tudott nyerni, utóbbi első győzelmét aratta piros-fehér színekben. (6-2)

Ezen a ponton már eldőlt a találkozó, és bár mindent elkövettek a győzelem érdekében, Szabó Gergelynek, Kozák Ádámnak, Bagi Máténak és dr. Medvegy Nórának ezúttal be kellett érnie a döntetlennel.

A 8-4-es végeredmény a keményen küzdő vendégek számára hízelgő.

A következő fordulóban, 2018. március 4.-én, az Budapestre, a HÜSI SC csapatához látogatunk.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Érvényesült a papírforma, jobb erőkből álló csapatunk teljesen megérdemelten győzött. Még talán 1-1,5 benne is maradt a meccsben, de nem vagyunk telhetetlenek. Hangsúlyozom, hogy a bajnokság nagyon megerősödött, nincsenek előre lefutott meccsek, minden ellenfelet komolyan kell venni, és minden NB I.-es győzelemért komoly erőfeszítéseket kell tenni. Ezt ma is megtettük, végig koncentráltunk. Gratulálok a játékosoknak, a Makó csapatának további sok sikert kívánok!

NB I. Szabó László csoport, 6. forduló

DVTK - Duocor-Makói SVSE 8-4

Győztek: Karvtsiv Martin, Antal Gergely, Bérczes Dávid, Torma Róbert, Neugebauer Martin,
Döntetlen: Héra Imre, Szabó Gergely, Korpa Bence, Kozák Ádám, dr. Medvegy Nóra.

Eredmények: ide kattintva!
Tabella: ide kattintva!

 

NB II. Barcza-csoport

Az NB II. Barcza csoport 8. fordulójában második csapatunk a Tiszavasvári gárdáját fogadta a Hotel Palotában. A bajnokságra törő diósgyőriek nem hagytak kétséget a győzelmet illetően, csak annak aránya volt kérdéses. Bár két kellemetlen vereség becsúszott, a mai napon elbírta a csapat, hiszen kilenc győzelemmel bárkit meg lehet verni.

Az NB II. 9. fordulójában, március 4.-én Mezőkövesdre utazunk.

NB II. Barcza-csoport, 8. forduló

DVTK II. - Tiszavasvári SE 10,5 - 1,5

Győztek: Zámbó Zoltán, Kis Pál, Mózes Ervin, Papp Ábel, Csatlós Béla, Baló Tamás, Kovács Tamás, Horváth Kristóf, Tesbér Gábor.
Döntetlen: Szabó Bálint.

Eredmények: ide kattintva!
Tabella: ide kattintva!