Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és a szakmai stáb úgy döntött, hogy a kazahok ellen Rajna Miklós kezd a kapuban, míg Duschek Dávid lesz a cseréje. a védők közül Láda Balázs és Kiss Dániel, a csatároktól Andrew Sarauer, Odnoga Mátyás és Pavuk Attila maradt ki. Pozsgai Tamás lett a csapatkapitány, a helyettesei Vas János és Magosi Bálint.

A magyar csapat már az első percekben komoly nyomást helyezett a kazah hálóra, a kiállításoka azonban megtörték a lendületet. Az elsőt kivédekeztük, és már majdnem a másodikat is, amikor az ellenfél kettő az egy ellen behozta a korongot a harmadunkba és Maklyukov belőtte azt Rajna jobb válla felett a kapuba. Válogatottunk jól mozgott az első harmadban, viszont nem volt képes tiszta helyzeteket kialakítani. A legközelebb akkor került a gólszerzéshez, amikor Vas János középre passzolt Chris Bodónak, aki közelről lőtt, de a korong elkerülte a kaput. Így a szünetre 1-0-s kazah vezetéssel mentek a felek.

A második harmadot mindjárt két emberhátrány kivédekezésével kezdtünk. A bírók ebben a periódusban kissé a kazahoknak ítéltek, de ez nem törte meg a csapatot és Rajna is szilárdan őrizte a kaput. A harmad feléhez közeledve azonban Zhailakov kapott remek passzt Savitskiytől, a védelem mellett elkorcsolyázott a jobb szélen, majd belőtte a korongot a kapuba. 
Később Kevin Wehrs eresztett el erőteljes lövést a kék vonalról, de elkerülte a kaput. Egyébként ahogy a meccs halad előre egyre nagyobb lett a feszültség a két csapat között. A magyar az első emberelőnyét a harmad utolsó percében kapta, felvette a pozíciót a kazah harmadon belül, kapura is lőtt, de gólt nem szerzett. A harmadik harmad előtt tehát az ellenfél 2-0-ra vezetett.

Bár még maradt idő az emberelőnyből, a szünet után sem sikerült betalálni a kazahok kapujába. Legalábbis fórban, hiszen miután Sofron István a kék vonalnál álló Garát Zsombornak passzolt, a védő lőtt, és máris ünnepelhették a társak. A fiatal játékosnak egyébként ez volt az első találata a válogatottban. 
A gól újra lendületet adott a csapatnak, több lehetőség is adódott az egyenlítésre: először Sofron lőtt, majd Vas szerezhetett volna gólt, és az újabb emberelőnyben is akadtak helyzetek. Gólt azonban nem a magyar, hanem a kazah válogatott szerzett Mikhail révén, majd nem sokkal később Kuchin tovább növelte az előnyüket. A magyar csapat emberelőnyben szépíthetett, Vas János adott remek passzt Sofronnak, aki közelről a kapuba lőtt. Tolvanen időt kért, amely után lehoztuk a kapust, így a kazahok üres kapus góllal állították be a 5-2-es végeredményt. 

Értékelés

Jarmo Tolvanen, szövetségi kapitány: Semmi baj nem volt a játékkal, a fiúk mindent végrehajtottak, amit kértünk tőlük. Ellenben nagyon sok kiállítást kaptunk, az első két harmadban ráadásul csak minket súlytottak a bírók az ítéletekkel, ez pedig megtörte a ritmusunkat. Nagyot kellett harcolnunk, hogy meccsben maradjunk. Öt az öt ellen egészen jól kontrolláltuk a játékot, és ahhoz képest, hogy milyen sok kiállítást kaptunk, csak két gólt szereztek fórban, ez nem olyan rossz. Nekünk is volt egy emberelőnyös gólunk, igaz, sok lehetőségünk nem volt arra, hogy öt a négy ellen játszunk. 

Menetrend

Február 16. péntek 16:30 Kazahsztán - MAGYARORSZÁG
Február 17. szombat 16:30 MAGYARORSZÁG - Olaszország
Február 18. vasárnap 19:15 MAGYARORSZÁG - Lengyelország

A magyar válogatott kerete

Név Poszt Egyesület
Duschek Dávid K Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós K Fehérvár AV19
     
Garát Zsombor H MAC Budapest
Kiss Dániel H UTE
Kovács Bronson H MAC Budapest
Láda Balázs H DVTK Jegesmedvék
Nagy Nilan H UTE
Pozsgai Tamás H MAC Budapest
Stipsicz Bence H Fehérvár AV19
Szabó Dániel H Fehérvár AV19
Varga Arnold H UTE
Wehrs Kevin H HC TWK Innsbruck (AUT)
     
Bodó Christopher Cs MAC Budapest
Csányi Karol Cs HK Nitra (SVK)
Erdély Csanád Cs Fehérvár AV19
Galanisz Nikandrosz Cs DVTK Jegesmedvék
Magosi Bálint Cs DVTK Jegesmedvék
Miskolczi Márk Cs DVTK Jegesmedvék
Odnoga Mátyás Cs Dunaújvársi Acélbikák
Orbán Brance Cs MAC Budapest
Pavuk Attila Cs DVTK Jegesmedvék
Reisz Áron Cs Fehérvár AV19
Sarauer Andrew Cs Villacher SV (AUT)
Sárpátki Tamás Cs Fehérvár AV19
Sofron István Cs Villacher SV (AUT)
Vas János Cs DVTK Jegesmedvék
Vincze Péter Cs Fehérvár AV19
     
Jarmo Tolvanen   Szövetségi kapitány
Majoross Gergely   Másodedző
Szilassy Zoltán   Másodedző
Farkas Tamás   Kapusedző
Dr. Majzik Ernő   Csapatorvos
Bagonya Imre   Fizioterapeuta
Sashalmi Tamás   Fizioterapeuta
Nagy József   Felszerelés menedzser
Tornyi Gábor   Felszerelés menedzser
Imre Lajos   Csapatmenedzser
Szilágyi Levente   Csapatmenedzser
Závodszky Szabolcs   Média menedzser

(forrás: jegkorongszovetseg.hu)