- A Volkswagen világszinten is nagyon sok labdarúgó egyesületet támogat, általában gépkocsikkal - kezdte Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkaigazgatója. - Ez Magyarországon sem szokatlan. A Porsche Hungária és a Volkswagen márka már régóta összefonódott a magyar labdarúgással, ami az elmúlt években egy-egy alkalommal nagyon jó arcát mutatta, de azt gondolom, hogy nagyon sokat kell még tenniük a szakembereknek, hogy a magyar futball a hagyományaihoz méltó helyre kerüljön. A fejlődés látható, nem csak a stadionokból és az infrastruktúrából, hanem a játékosállományban és az eredményekben is. Ehhez szeretnénk hozzájárulni 2018 elején amikor egy nagyon jó magyar csapatot, a DVTK-t támogatjuk autókkal. Ez a kapcsolat három évvel ezelőtt jött létre közöttünk, de a klub és a márkakereskedés már sokkal régebb óta együttműködik. Az idei esztendőben 32 gépkocsit bocsátunk a klub játékosainak és szakembereinek a rendelkezésére. Azt gondolom, hogy a Jetta, Passat, Arteon és Tiguan típusú autók segíteni fogják a használóikat abban, hogy még inkább a labdarúgásra tudjanak összpontosítani, és hogy ennek is köszönhetően a következő hónapok kiváló eredményeivel sikeresen tudják zárni a 2017/2018-as szezont. A támogatás ezúttal is egy évre szól. Bízom benne, hogy egy sikeres év múlva úgy tudunk majd dönteni, hogy együttműködésünket továbbra is folytassuk. 

- Nagyon örülök, hogy a Volkswagen csoporttal újra sikerült meghosszabbítanunk a szponzorációs megállapodást - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője. - Ahogy Balázs is mondta, a Volkswagen helyi márkaképviseletével az együttműködés régebbre datálódik, de ez a több mint 30 autót magában foglaló megállapodás három éve indult el. Úgy gondolom, hogy a DVTK szempontjából példaértékű ez az együttműködés, hiszen egy multinacionális cég helyi képviseletével indult el a közös történetünk, és kijelenthetjük, hogy együtt nőtt a Miskolc Autó és a DVTK. Az külön büszkeség számunkra, hogy sikerült a DVTK-ból egy olyan marketing-kommunikációs értékkel bíró klubot építenünk, ahol egy ilyen komoly múlttal rendelkező cégcsoport is lát fantáziát a támogatásunkban. A másik dolog, amit szeretnék kiemelni - és a DVTK multi-sportklub jellegéből adódik -, az az, hogy a Volkswagen csoporttal a Skoda és a Seat márkákat is magunk mögött tudhatjuk. A DVTK mára egy ilyen komoly céget már több szegmensben is ki tud szolgálni, és ez példaértékű. Úgy gondoljuk, hogy a DVTK – egy több mint 1.2 millió embert elérő, regionális multi-sportklubként - kiváló marketing-kommunikációs platform a gazdaság bármely meghatározó szereplője számára.


- Az urak előttem elmondtak már nagyon sok mindent az együttműködésről, én inkább arról az oldalról szeretném megvilágítani ezt a kapcsolatot, hogy számunkra mindennek mekkora hozadéka volt, van és remélhetőleg lesz is - vette át a szót Sándor Attila, a Miskolc Autó márkakereskedés vezetője. Mi ennek az együttműködésnek a kézzel fogható gyümölcsét élvezzük. A Miskolc Autó nevét és imázsát befolyásoló ez az együttműködés, és a mi ismertségünk nagyrészt a DVTK-val való közös munkának is köszönhető. Ahogy Gergely is elmondta, több márkával próbálunk a DVTK-val együttműködve a sportban megjelenni. Ennek az az oka, hogy a futballban megtapasztaltuk, hogy mennyit segít nekünk egy ilyen kontraktus abban, hogy az autóház közismert és elismert legyen. A tavalyi évben több mint 1300 autót sikerült eladnunk és forgalomba helyeznünk, ami a régióban egy jelentős szám és ennek nagy része ennek a megállapodásnak is köszönhető. Köszönjük szépen, hogy itt lehetünk.

 


- Köszönjük az autókat, természetesen ez egy nagyon jó érzés a csapatnak és a klubnak is - zárta Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója. - Bízom benne, hogy azt a dinamikát, amit a Volkswagen képvisel, mi is vissza tudjuk adni a pályán. Ezért dolgozunk. Számunkra nagyon nagy segítség, hogy ilyen autókkal tudjuk a játékosokat kiszolgálni. Az autókat pedig azok fogják használni, akik megérdemlik, akiknek olyan a teljesítménye, amivel rászolgálnak.

A sajtótájékoztató előtt Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója ünnepélyesen is átvette a saját Volkswagen Arteon típusú autóját.  Az új személygépkocsikat a DVTK játékosai a napokban kapják majd meg.