MTK Budapest - DVTK

A DVTK csapata az újonc MTK együtteséhez látogatott az NB I. 5. fordulójában. A mérkőzést a Magyar Sakkszövetség Falki Miksa utcai székházában rendezték. A vendéglátók az utolsó helyen várták a találkozót, amelynek vitathatatlanul a piros-fehérek voltak az esélyesei. A DVTK egyetlen légióssal, ám két újoncot avatva ült asztalhoz.

A Kuzubov, Héra, Szabó G, Korpa, Bérczes, Torma, Bagi, Handó, Horváth P, Almási, dr. Medvegy, Schweighoffer tizenkettő vette fel a harcot a jórészt fiatalokból álló MTK-val, akik a tisztes helytállásban bíztak. Ez meg is történt.

Az első 3 táblán szép győzelmek születtek, megszerezte idei első győzelmét GM Héra Imre és IM Bagi Máté is. GM Kuzubov meggyőző játékkal késztette kapitulációra GM Kállai Gábort, és Szabó Gergely is látványos győzelmet aratott. Az MTK fiataljai jól küzdöttek, ezt a kellemetlen vereséget elkönyvelni kénytelen FM Handó Vilmos is megerősítheti. Több táblán a nyerőesélyeket nem sikerült győzelemre váltani, azonban a végén csattant az ostor, és több mint 5 és fél óra játék után GM Bérczes is behúzta a teljes pontot.

A DVTK győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben a lelkes MTK ellen, a 8-4-es végeredmény a hazaiak számára hízelgő. 

A következő fordulóban, 2018. február 18.-án, a Makó gárdáját fogadjuk a Hotel Palotában.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Esélyeséként érkeztünk és szuverén győzelmet arattunk. 1-2 pontot benne hagytunk a meccsben, de most ennyi is elég volt. Bemutatkozott csapatunkban tartalék ifink, a Svájcban élő Schweighoffer Martin és Almási István is. Gratulálok az MTK-nak, jól küzdöttek. A Makó ellen nehezebb mérkőzésre számítok.

NB I. Szabó László csoport, 5. forduló

MTK Budapest - DVTK 4-8

Győztek: Kuzubov Jurij, Héra Imre, Szabó Gergely, Bérczes Dávid, Bagi Máté
Döntetlen: Korpa Bence, Torma Róbert, Horváth Péter, Almási István, dr. Medvegy Nóra, Schweighoffer Martin.

 

Váratlan döntetlen az NB II.-ben

Hajdúböszörményi SE - DVTK

Az NB II. Barcza csoport 7. fordulójában második csapatunk a feljutásra pályázó, ám valós erejénél kissé gyengébben szereplő Hajdúböszörmény együtteséhez látgatott. Erős felállással érkeztünk, ám két győzelem mellett két vereség is becsúszott, míg nyolc parti döntetlennel végződött, így nem sikerült kiharcolni a győzelmet. Csapatunk a második pontvesztés ellenére vezeti a tabellát.

A 8. fordulóban, február 18-án a Tiszavasvári gárdáját látjuk vendégül a Hotel Palotában.  

NB II. Barcza-csoport, 7. forduló

Hajdúböszörményi SE - DVTK 6-6

Győztek: Dr. Ág Norbert, Kovács Tamás,
Döntetlen: Kun Gábor, Zámbó Zoltán, Kis Pál, Dobai Szabolcs, Mózes Ervin, Csatlós Béla, Horváth Kristóf, Szabó Bálint.