A két gárda az előszezon után az Európa Kupában is összemérte már az erejét ebben az idényben, mindkét alkalommal a hazai csapat győzött. A Keltern elleni idegenbeli találkozón megsérült Monica Engelmanra ezúttal sem számíthatott a csapat vezetőedzője, a többiekre azonban igen. Štefan Svitek így a Nagy, Bach, Burkholder, Peckova, Melnika kezdőötöst küldte pályára.

Jól kezdte a találkozót a Diósgyőr, Melnika és Bach dobott szép tempókosarat, majd Burkholder is megrázta magát, 2+1-es akciója után újabb duplát szerzett, ezekre Raksányi válaszolt két hármassal (11-6). Ezt követően Nagy dobott ziccert, és Melnika is megint betalált, míg a PEAC Vucurovic középtávolijával igyekezett nem leszakadni ellenfelétől (13-8). A pécsiek időkérése után újfent Nagy robogott végig a pályán és fejezte be az akciót két ponttal, mire a túloldalon Raksányi bevágta harmadik tripláját is. Sok dobás kimaradt a következő periódusban, a DVTK mindent kihagyott, szerencsére a vendégek részéről is csupán Licskai volt képes betalálni, igaz, ő kétszer is (15-15). 

A második negyed sem indult jól, hiszen Mandic triplája után Licskai is jól célzott (15-20). A diósgyőri időkérés után Imovbioh jeleskedett, tovább növelte előnyét a vendégcsapat. Kiss Angelika centergólja törte meg a hazaiak hosszú kosárcsöndjét, de továbbra is a pécsiek maradtak lendületben (17-27). Az újabb hazai időkérést követően Kiss osztott ki egy szép blokkot, az ebből vezetett támadás végén Nagy dobott csont nélküli hármast, majd kimaradt akciók után ismét Licskai dolgozott jól a DVTK palánkja alatt. Roberson és Vucurovic pontjaival tovább nőtt a különbség, Roberson dudaszó pillanatában esett hármasa pedig végképp sokkolóan hatott a hazai nézőkre és játékosokra egyaránt (20-38). 

Imovbioh és Peckova kosárváltásával kezdődött a második félidő, aztán Nagy és Burkholder voltak eredményesek, azonnal időt is kért a vendégek edzője (26-40). Imovbioh kosarára Nagy válaszolt egy pontos középtávoli dobással, majd Szabó talált be a hárompontos vonalon túlról (31-42). Sajnos ezt követően a fehér mezesek ismét percekig nem találtak a gyűrűbe, nem úgy a vendégek. Raksányi negyedik tripláját süllyesztette el, majd Vucurovic duplája és Mandic hármasa azt jelentette, hogy újra tetemes előnyre tettek szert a pécsiek (31-50). Szabó és Melnika dupláival, valamint Raksányi hárompontosával folytatódott a mérkőzés. A negyed hajrájában Melnika és Nagy büntetői révén faragott hátrányából a DVTK (38-53).

Burkholder jó mezőnykosara után Zele is bedobta az egyik büntetőjét, de ennél jobban nem sikerült kihasználni azt, hogy a PEAC több mint három percig képtelen volt a gyűrűbe találni. Gólcsöndjüket Roberson törte meg egy hármassal (41-56). Melnika kipontozódása után magabiztosan őrizte előnyét a Pécs, a DVTK kosarát Peckova szerezte ziccerből (43- 61). Aldazabal kosarára Licskai felelt egy triplával, majd Burkholder fejezett be jól egy lerohanást (47-64). Burkholder, Mandic és Wentzel büntetőivel alakult ki a találkozó végeredménye (50-69). 

Női NB I. A-csoport 10. forduló

Aluinvent DVTK - PEAC-Pécs 50-69 (15-15, 5-23, 18-15, 12-16)

Miskolc, Generali Aréna, 700 néző. Játékvezetők: Tőzsér, Frányó, Fodor.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 13/3, Bach 2, Burkholder 14, Peckova 4, Melnika 7. Csere: Zele 1, Szabó F. 5/3, Kiss A., Vukov, Aldazabal 2. Vezetőedző: Štefan Svitek.
PEAC-Pécs: Mandić 10/6, Tenyér, Raksányi 16/15, Vucorović 18, Imovbioh 13. Csere: Licskai 13/3, Roberson, Szücs L., Wentzel 1, Demeter, Séllei, Szucs R. Vezetőedző: Gabriel Carrasco Tristancho.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Nehéz okosat mondani, rosszul játszottunk, talán az első öt percet leszámítva. Egy csapat volt csak a pályán. Nem ismertem játékosaimra és sajnos kívülről én sem tudtam segíteni.

Gabriel Carrasco Tristancho: - Nagyon boldog vagyok. Az előszezon során még nagykülönbségű vereséget szenvedtünk a Diósgyőr csapatától, de azóta egyre több információt gyűjtöttünk róluk, és ezeket jól használtuk fel. Keményen, agresszíven játszottunk, jól védekeztünk és harcoltunk, így megérdemelt győzelmet arattunk.