NB I. Szabó Lajos-csoport 3. forduló

Dunaharaszti MTK - DVTK 3-9

Győztek
Vidit Gujrathi
Bartel Mateusz
Korpa Bence
Bérczes Dávid
Torma Róbert
Handó Vilmos
Horváth Péter 

Döntetlent játszott
Héra Imre
Antal Gergely
Kozák Ádám
dr. Medvegy Nóra.

Az elmúlt heti összeállításhoz képest bekerült a csapatba GM Horváth Péter és FM Handó Vilmos

A házigazda Dunaharaszti együttese stabil középcsapat, tavaly 8-4 arányban sikerült győzni ellenük. 

A találkozó GM Antal Gergely remijével kezdődött, majd beindult a gőzhenger. 

Közel 3 óra játék után egyre-másra érkeztek a diósgyőri győzelmek. FM Handó Vilmos, GM Korpa Bence, GM Vidit, GM Bartel, GM Horváth Péter, IM Torma Róbert és GM Bérczes Dávid is győztesen állt fel a táblától. Ekkor már látszott, hogy kiütéses vereség lesz a vége, de még nyerőesélyes állásban játszott csapatkapitányunk, Héra Imre nagymester és IM dr. Medvegy Nóra is.

Időközben sajnos GM Kuzubov váratlan vereséget szenvedett, azonban ez a mai napon belefért. Hiába az elszánt küzdelem, a többi játszmát már nem sikerült megnyerni, így IM dr. Medvegy, GM Héra és IM Kozák Ádám is remizett, beállítva ezzel a magabiztos, 9-3 arányú győzelmet. 

A következő fordulóra 2017. december 17.-én, a Hotel Palotában kerül sor, amikor a tavalyi bronzérmes Paks csapatát fogadjuk. 

Értékelés

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Esélyesként érkeztünk, és ennek megfelelően játszottunk. Egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelem, ami akár nagyobb arányú is lehetett volna. A megerősödött NB I.-ben minden győzelemnek örülni kell, az pedig külön jó, ha önbizalom-növelő arányban sikerül nyerni. Bízom benne, hogy ezt a remek formát sikerül átmenteni a két hét múlva esedékes Paks elleni rangadóra.