Húsz másodperc sem telt még el a találkozóból, amikor Burkholder révén  vezetett a Diósgyőr, Mansaré ugyan egyenlített büntetőkből, de vendégek kapták el a fonalat, Melnika közelije után Peckova is bevágott egy hármast (2-7). Ezt követően majdnem két percig nem találtak a gyűrűbe a csapatok, akkor McCall duplájára Nagy válaszolt egy hárompontossal, jött is a szekszárdi időkérés. Az újabb pontokat Melnika szerezte büntetőkből, mire a túloldalon Bálint is megdobta a hazaiak első hármasát (7-12). A negyed hajrájában két büntetőjéből csak az egyiket értékesítette Krnjics, Peckova viszont újabb triplával jelentkezett. Bálint két büntetőpontjával alakult ki az első játékrész végeredménye (10-15).

A második negyedben viszonylag gyorsan egy pontra zárkózott fel a KSC, McCall és Gereben középtávoli dobása után. A DVTK első találatára majdnem három percet kellett várni, akkor Bach szerezte meg első kosarát (14-17). Ezt követően ritmust váltottak a hazaiak és McCall vezérletével egy 8-0-ás szériát produkáltak, melynek Svitek mester időkérése vetett véget (22-17). McCall folytatta jó szériáját, de Szabó is megdobta első dupláját. Gereben büntetőivel, majd Erkić középtávoli dobásával fokozatosan növelte előnyét a házigazda (28-19). Krnjics centergóljára Peckova egy jó büntetővel felelt, míg Nagy kettővel, sőt Melnika is jól dolgozott az ellenfél palánkja alatt, a félidő végét jelző dudaszó előtt két másodperccel azonban Krinjics kapott faultot, és mivel mindkét büntetőjét bedobta, tisztes szekszárdi előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok (32-24).

Úgy kezdődött a második félidő, ahogy az első véget ért, vagyis Krinjics büntetőzött eredményesen, de Peckova hármasával  megkezdte a felzárkózást a Diósgyőr, Nagy szintén triplát szórt, míg Bach egy lerohanást fejezett be jól (43-32). Krnjics középtávolijára Peckova válaszolt, aki gyönyörű mozdulattal helyezte a gyűrűbe a labdát, majd Studer Ágnes szórt két triplát, újra ellépett ellenfelétől a KSC (42-34). A DVTK azonban nem hagyta magát, Peckova-dupla, majd Nagy-hármas következett, sőt irányítónk jól is büntetőzött, így egy pontra zárkózott a Diósgyőr (42-41). A negyed hajrájában Oblak hármasára Melnikának volt válasza, majd Szabó asszisztját Zele értékesítette a palánk alól, így egy negyeddel a vége előtt döntetlen volt az állás (45-45).

Oblak büntetőire Zele csont nélküli hármassal felelt, majd Krnjics büntetői után újra ő szerzett pontokat egy támadó lepattanó után (49-50). Erkic hárompontosával újra a Szekszárd vezetett, majd McCall szerzett öt pontot, a DVTK azonban hosszú percekig gólképtelen maradt (57-50). Melnika találata végre megtörte a jeget, Gereben válaszolt, majd Nagy zúdított be egy fantasztikus hármast a támadóidő lejárta előtti pillanatokban, sokkolva ezzel a hazai nézőket (59-55). Hetvenegy másodperc maradt a mérkőzésből, Burkholder dobása kimaradt, majd a saját palánkunk alatt sikerült megszerezni a labdát, és sportszerűtlen hibát fújtak a hazaiakra. Nagy büntetői sajnos kimaradtak, majd az újabb két támadást sem sikerült pontokkal befejezni, így megtartotta négypontos előnyét a szekszárdi csapat az összecsapás végéig.

Női kosárlabda NB I. A csoport 9. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd – Aluinvent DVTK  59-55 (10-15, 22-9, 13-21, 14-10)

Szekszárd, 800 néző. Játékvezetők: Pálla, Györffy, Ádám.
Szekszárd: Studer Á. 6/6, Oblak 5/3, Mansaré 2, McCall 17/3, Erkić 7/3. Csere: Krjnics 11, Gereben 6, Bálint 5/3, Theodoreán. Vezetőedző: Djokics Zseljko.
Aluinvent DVTK: Nagy D. 16/12, Bach 4, Burkholder 2, Peckova 14/9, Melnika 10. Csere: Zele 7/3, Szabó F. 2, Kiss A., Aldazabal. Vezetőedző: Štefan Svitek.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Jó úton haladunk, németországi győzelmunk után sikerült egy kiélezett meccset játszanunk a listavezető otthonában. A második negyedben eladott labdainknak köszönhetően gyors indításokból előnyt szerzett a Szekszárd, de felvettük a kesztyűt védekezésben, visszajöttünk a meccsbe és átvettük a vezetést is. Végül a szerencsésebb csapat nyert.

Az Aluinvent DVTK legközelebb hazai környezetben lép pályára a bajnokság 10. fordulójában. A PEAC elleni találkozó december 8-án pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a Generali Arénában.