- A képek alapján jókedv és derű jellemezte a magyar válogatottat a szombati Európa-bajnoki selejtező előtt, amelyet végül három ponttal megnyertetek. Valóban ilyen könnyedén, lazán mentetek fel a parkettre, vagy azért izgultatok a több mint kétezer hazai drukker előtt?
- Szerintem nagyon jó hangulatban telt a mérkőzést megelőző néhány együtt töltött nap, de én úgy érzékeltem, a mérkőzés közeledtével mindenkiben volt némi izgalom, hisz tudtuk, hogy egy esetleges idegenbeli győzelemmel nagy lépést tehetünk az Európa-bajnokságra való kijutás útján.

- Új stáb dolgozik a válogatottal, élén Székely Norberttel. Ha jól tudom, nem voltál még a játékosa. Mennyiben volt más az elmúlt napok munkája, mint volt korábban Štefan Svitekkel? Mit kért tőletek a szombati mérkőzés előtt?
- Így igaz, még nem dolgoztam együtt a Norbival, nyilván más, de nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre ahhoz, hogy túl nagy változtatások legyenek. Próbált igazodni a korábbi koncepcióhoz apró változtatásokkal. Azt kérte tőlünk, hogy csináljuk azt, amit tudunk, ami bennünk van, és lehetőség szerint próbáljuk meg élvezni a játékot!

- A csoport másik mérkőzésén az oroszok elgázolták Albániát. Ismerve annak a mérkőzésnek az eredményét, mire számíthatnak a szerdai mérkőzésre kilátogató drukkerek? Edzőmeccsre vagy gálára?
- Valóban nagyarányú orosz győzelem született azon a találkozón, de mi ennek ellenére nem hátra dőlve várjuk azt a mérkőzést, meg akarjuk mutatni itthon is, hogy mire vagyunk képesek csapatként! Bízom benne, hogy a szombati litvánok elleni győzelem felkeltette a kosárlabda rajongók érdeklődését és kíváncsiak a magyar válogatottra élőben is. Remélem, sokan kilátogatnak a Generali Arénába és drukkolni fognak nekünk.

- A bajnokság szünetel a válogatottak mérkőzései miatt. Hogy látod az eddig eltelt időszakot a DVTK-ban?
- Szerintem egy mérkőzés kivételével minden rendben van, de nyilván a java csak most jön! Fontos mérkőzések előtt állunk mind az Európa Kupában, mind a magyar bajnokságban - erre kell koncentrálnunk.

- Raksányi Krisztinával korábban csapattársak voltatok a PEAC-ban, jelenleg riválisok vagytok a bajnokságban és az Európa Kupában is. Zrikáljátok egymást ilyenkor a válogatottban a bajnokság meccseivel?
- Nem igazán kerülnek szóba ilyenkor a klubcsapatok, az épp aktuális feladatra koncentrálunk, és itt a válogatottban egy csapatként egy célért küzdünk.

- Szerdán duplán hazai közönség előtt lépsz pályára. Előfordult már veled ilyen korábban? Könnyebb lesz ez így, hogy Miskolcon rendezik a találkozót? 
- Igen, viccelődtünk is már, hogy milyen szerencsém van, mindig ott játszik a válogatott is, ahova igazolok. Tavaly Pécsett is így történt. Nagyon várom már ezt a találkozót. Kíváncsi vagyok, sikerül-e megtölteni a csarnokot. Szeretnénk egy igazán jó hangulatú mérkőzést játszani!

Női Kosárlabda Európa-bajnoki selejtező

2017. november 15., szerda (Miskolc, Generali Aréna)
20:00 Magyarország - Albánia

Jegyinformáció

A miskolci mérkőzésre egységesen 800 forintba kerülnek a belépőjegyek, a találkozó megtekintése 14 éves kor alatt és 65 év felett ingyenes. A belépőjegyek elővételben a Miskolci Jégcsarnok gazdasági irodájában hétfőtől szerdáig 8 és 16 óra között kaphatók.

A mérkőzés napján a Generali Aréna jegypénztárai 19 órakor nyílnak.

Az Eb-selejtező programja

2017. november 11., szombat (Kedainiai)
18:00 Litvánia - Magyarország 70-73

2017. november 15., szerda (Miskolc, Generali Aréna)
20:00 Magyarország - Albánia

2018. február 10., szombat
Magyarország - Oroszország

2018. február 14., szerda
Magyarország - Litvánia

2018. november 16., péntek
Albánia - Magyarország

2018. november 21., szerda
Oroszország - Magyarország

A magyar keret

Szabó Fanni (Aluinvent DVTK)
Zele Dorina (Aluinvent DVTK)
Goree Cyesha (CMB Cargo Uni Győr)
Krivacsevics Tijána (CMB Cargo Uni Győr)
Simon Zsófia (CMB Cargo Uni Győr)
Varga Zsófia (CMB Cargo Uni Győr)
Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd)
Katona Szidónia (Ceglédi EKK)
Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK)
Dubei Debóra (Sopron Basket)
Határ Bernadett (Sopron Basket)
Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)