Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs gárdáját fogadta. Zenta Melnika fájlalta ugyan a bokáját, de ő is elvégezte a melegítést, így a keret minden játékosára számíthatott Štefan Svitek vezetőedző.

Burkholder asszisztja után Engelman köszönt be mindjárt az első támadásból, de Vucorović egyenlített, majd Roberson révén a vezetést is megszerezték a pécsiek, azonban Zele egalizált. Ezután Roberson büntetőinek és Raksányi hármasának köszönhetően kissé ellépett a vendégcsapat (4-9). Nem hagyta magát a Diósgyőr, Burkholder, Melnika, majd Szabó is betalált gyors egymásutánban, miközben összeállt a védekezés, így újra hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ráadásul Melnika újabb centergólja és Burkholder gyönyörű pincérdobása után már öt pontra duzzadt a diósgyőri vezetés (14-9). A pécsi időkérés sem használt, hiszen Engelman csent el egy labdát és dobta be a ziccert, aztán egy újabb szép Burkholder-tempónak tapsolt a közönség (18-9). Imovbioh egy büntetőkosárral törte meg csapata gólszünetét, de erre a fantasztikusan játszó Burkholder egy laza triplával reagált, és mivel a hátralévő időben több pont már nem esett, magabiztos előnyt szerzett a Diósgyőr az első negyedben (21-10).


A csereként pályára lépő Kiss azonnal kosárral mutatkozott be, aztán Peckova vágott be 8 méterről egy triplát, Imovbioh, majd Szűcs Réka szépített (26-14). Pecková tört be és ért el palánkos kosarat, erre Vucorović szerzett egymás után négy pontot, és Licskai is bedobta büntetőit, közelebb jött a Pécs. Mielőtt azonban megijedtek volna a hazai drukkerek, Nagy süllyesztett el egy hárompontost, majd Szabó is beköszönt (33-20). Jó másfél percig nem született újabb találat, Licskai büntetői vetettek ennek véget, majd Vucorović szerezte a következő pontokat is, rövid időn belül második idejét kérte ki Štefan Svitek (33-26). Több mint négy perces hazai gólszünetet követően Burkholder szerzett faultos kosarat, ezzel kialakítva a szünet eredményét (36-26).

Engelman ziccerezett, majd szerelt gyönyörűen a saját palánkja alatt, majd a centerek jeleskedtek, Melnika és Imovbioh. Utóbbi azonban kihagyott két büntetőt, míg Engelman újabb szép tempódobást mutatott be (42-28). Imovbioh dupláját Vucorovic két sikeres büntetője követte, erre Zele válaszolt egy betörés után, Licskai büntetőire pedig Engelman. Zele és Mandic kosárváltása után továbbra is biztosan vezetett a Diósgyőr (48-36). Engelman két szép dobása között Licskai volt eredményes a pécsieknél (52-38). Burkholder tempójával és Mandic büntetőkosarai azt jelentették, hogy két ponttal a diósgyőriek nyerték a harmadik negyedet (54-42).


Zele faultos kosarával kezdődött a záró játékrész, Mandic és Licskai dupláival igyekezett nem leszakadni ellenfelétől a PEAC. Burkholder szép kosara után Engelman szokatlan helyről, a palánk alól volt eredményes, újra tizenöt pontra duzzadt a DVTK előnye (61-46). Ezt követően magabiztosan őrizték előnyüket a piros-fehérek Burkholder és Zele pontjainak köszönhetően (67-51). A vendégek időkérése után Burkholder dobott egy hármast, Licskai szépített, de Engelman játszotta magát tisztára és szép duplát ért el (72-53). Roberson nem hibázta el a büntetőit, majd Szűcs Réka hármasa kozmetikázta az eredményt. Demeter még bedobott egy büntetőt, Peckova azonban mind a kettőt, ezzel kialakult a végeredmény (73-59). 

Az Aluinvent DVTK következő alkalommal szombaton 20 órától Kozármislenyben lép pályára bajnoki mérkőzésen a PINKK ellen. Hazai pályán pedig legközelebb az Európa Kupában láthatják a csapatot a szurkolóink, október 25-én szerdán a német Keltern ellen 18:30-as kezdési időpontban.

Európa Kupa F-csoport 2. forduló

Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs 73-59 (21-10, 15-16, 18-16, 19-17)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezetők: .
Aluinvent DVTK: Nagy D. 3/3, Burkholder 23/6, Engelman 18, Zele 11, Pecková 6/3. Csere: Melnika 6, Szabó F. 4, Kiss A. 2, Vukov. Vezetőedző: Štefan Svitek.
PEAC-Pécs: Mandić 8, Raksányi 6/6, Roberson 6, Vucorović 14, Imovbioh 7. Csere: Licskai 12, Szücs R 5/3, Tenyér, Demeter 1. Vezetőedző: Gabriel Carrasco Tristancho.

Štefan Svitek: - Örülök az első hazai győzelemnek, az első félidőben jól védekeztünk, igaz túl sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek. A második félidőben már jobban kosárlabdáztunk, jól ment a labda, megtaláltuk az üres játékosokat, és ez ma elég volt a győzelemhez.

Gabriel Carrasco Tristancho: - Bár az első negyed elején jól kezdtünk, utána egy elég komoly gólcsendbe kerültünk, és az ekkor kialakult különbség meghatározta az egész mérkőzés képét. Később egyszer feljöttünk még hét-nyolc pontra, de összességében nem volt ma igazi esélyünk a szorosabb eredmény elérésére. A fontos pillanatokban hibáztunk, és bár végig küzdöttünk, de ilyen rossz dobószázalékkal nem lehet győzelmet aratni.