A kuriózumnak számító esemény előtt a két rendező klub, valamint a Nagyerdei Stadiont üzemeltető cég vezetői sajtótájékoztatót tartottak.

A tájékoztatón részt vett dr. Róka Géza, a DVSC cégvezetője, Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője, Páll László, a Debreceni Nagyerdei Stadion-üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója, Képíró János, a DVSC rendezvényigazgatója, és Paróczai Sándor, a Budapest Honvéd és a DVSC egykori válogatott játékosa.

OTP Bank Liga, 13. forduló

2017. október 21., szombat
15:30 Debreceni VSC - Swietelsky Haladás
18:00 Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd

- 1987 tavaszán rendeztek utoljára kettős rangadót Magyarországon - kezdte Róka Géza, a DVSC cégvezetője. - Szeretnénk ezt a hagyományt újraéleszteni és október 21-én, a Nagyerdei Stadionban kettős rangadó keretében fog megmérkőzni egymással a DVSC és a Swietelsky Haladás, valamint a DVTK és a Budapest Honvéd. A megváltott belépőjegyek és a már korábban eladott bérletek mind a két mérkőzésre érvényesek. Reméljük, hogy két győztes hazai mérkőzést és egy különleges futball élményt tudunk adni ezzel a szurkolóknak. Az esemény szervezésileg és rendezésileg nagyon sok kérdést vet fel, ebbe részletes bepillantást Képíró János rendezvényigazgató fog majd adni.


- Mi az elmúlt időszakban nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a hazai mérkőzéseinket sem otthon, hanem itt, Debrecenben rendezzük - tette hozzá Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem debreceni barátainknak, a klubnak és a stadiont üzemeltető cégnek, konkrétan Róka Gézának és Páll Lászlónak, hogy jó szívvel fogadtak minket és miután Mezőkövesden nem tudtuk lejátszani a mérkőzéseinket, helyet biztosítottak a DVTK-nak. Már a sorsoláskor látszott az, hogy ez egy olyan lehetőség, amit ki lehet használni, de ahogy Géza is említette ez nagyon sok kérdést és problémát vetett fel. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a debreceni kollégák időt és energiát fektettek abba, hogy ezek az akadályok elháruljanak. Ezzel egy olyan különleges délután és este jöhet létre, ami a debreceni és a diósgyőri, valamint a vendégszurkolók számára is egy egyedi élmény lehet. Nagyon örülünk annak, hogy létrejöhetett az esemény.

A sajtótájékoztató végén a jelenlévők egységesen úgy fogalmaztak, hogy körülbelül tízezer szurkolót és pokoli hangulatot várnak.

Jegyek

A DVTK szurkolói számára a D6, a D7 és a D8 szektorok állnak rendelkezésre, ezen szektorokba a belépőjegyek egységesen 1000 forintba kerülnek majd, melyek kizárólag elővételben vásárolhatók meg, a mérkőzés napján erre nem lesz lehetőség.


A belépők értékesítésének kezdetéről, valamint a szurkolóinkat érintő hasznos információkról a következő napokban számolunk majd be.