A DVTK kerekesszékes kosárlabdázóival, fiatal jégkorongozóival és labdarúgóival a Szent István-bazilikánál találkozhattak az érdeklődők. Bárki kipróbálhatta a tudását csörgőlabdában, vakfociban és kerekesszékes kosárlabdában is. A klubot Antal József, Galambosi Máté, Gyükér István, Ivacson Roland, Kitl Krisztián, Köllő Roland, Mahalek Marcell, Ráduly Norbert és Tóth Zoltán képviselték.


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Rehab Critical Mass világszerte az első olyan rendezvény, amely nem csak egyfajta fogyatékosságra koncentrál, hanem "összfogyatékos" szinten hívja fel a figyelmet az érintettekre és problémáikra.

A mozgalom társadalmi összefogást szorgalmaz a fogyatékossággal élő emberek életminőségének, önállóságának és öngondoskodásának javításáért. Véleményük szerint sürgős intézkedésekre van szükség az akadálymentesítés, az integráció, az oktatás, a foglalkoztatás, az önálló életvitel területén, valamint erősíteni kellene a fogyatékossággal élők emberekkel foglalkozó szakemberek megbecsülését is. A problémákra az Elvárjuk című kiáltványukban is szeretnék felhívni a figyelmet, amely elérhető a http://rehabcriticalmass.hu/elvarjuk/ oldalon.

Egy korábbi felmérés szerint Magyarországon jelenleg 457 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal, családtagjaikat, ismerőseiket is hozzászámolva mintegy 1,8 millió embert érint közvetlenül a fogyatékossággal élők helyzete.