A 2003-as születésű játékosokból álló magyar U15-ös válogatott a hét elején Svájcba utazott, ahol kedden este lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, az ellenfél a házigazdák korosztályos csapata volt. A magyar csapat három gólos vereséget szenvedett. 
 A diósgyőri labdarúgók közül hárman is a kezdőcsapatban kaptak bizalmat Belvon Attila szövetségi edzőtől. Filkóházi Dávid, Kispál Tamás és Molnár Roland is 41 percet töltött a pályán.  Porkoláb Bence csereként lépett pályára a találkozó 58. percbében.

A találkozó összefoglalója

Felkészülési mérkőzés

Svájc - Magyarország 3-0 (0-0)

Svájc, Nebikon.  
Magyarország: Senkó - Zsuppán, Csinger, Török, Helembai - Kispál, Bényei - Molnár, Sztojka, Filkóházi - Bakos Zsombor. Szövetségi edző: Belvon Attila

Csere: Zsuppán helyett Vámos a 41., Török helyett Rabi a 41., Filkóházi helyett Talpalló a 41., Bakos helyett Szendrei a 41., Helembai helyett Fűzfői a 41., Kispál helyett Vogyicska a 41., Molnár helyett Mak a 41., Sztojka helyett Porkoláb az 58. percben.
Gólszerző:


A második felkészülési mérkőzésen már eredményes volt a magyar csapat, ráadásul a válogatott vezető gólját diósgyőri fiatalok hozták össze. Egy kontratámadás végén Molnár Roland centerezett a jobb oldalról, a középen érkező Filkóházi Dávid pedig nyolc méterről a kapuba bombázott. A svájci együttes a 55. percben egyenlíteni tudott, és mivel több gól nem esett a találkozón így 1-1-es döntetlenre végeztek a csapatok.
 A diósgyőri játékosok közül Kispál Tamás kezdőként végigjátszotta a találkozót, FIlkóházi Dávidot és Molnár Rolandot az 52. percben cserélték le.

A találkozó összefoglalója

Felkészülési mérkőzés

Svájc - Magyarország 1-1 (0-1)

Svájc, Nebikon.
Magyarország: Horváth - Zsuppán, Csinger, Török, Helembai - Kispál, Vogyicska - Filkóházi, Sztojka, Molnár - Bakos. Szövetségi edző: Belvon Attila.

Csere: Csinger helyett Rabi a 41., Vogyicska helyett Bényei a 41., Bakos helyett Talpalló a 41., Filkóházi helyett Szendrei az 52., Sztojka helyett Mak az 52., Molnár helyett Fűzfői az 52. 
Gólszerző: Filkóházi (0-1) a 11. percben.