A DVTK leány kosárlabda utánpótlás - MKOSZ által jóváhagyott - sportágfejlesztési programjának köszönhetően a közelmúltban modernizálták az Encsi Városi Sportközpont sportcsarnokát: a küzdőtér új parkettát kapott, elektromos vezérlésű, leengedhető kosárlabda állványok beépítése, professzionális eredményjelző felszerelése, a világítás komplett cseréje és az öltözők felújítása is része volt a valamivel több, mint 42 millió forintos projektnek. A beruházás 70 százalékban TAO-s forrásból valósult meg. Az átadón Szeles András polgármester köszöntötte a megjelenteket, méltatta a beruházásban aktívan részt vevő szereplőket, és további - a sportközpontot érintő - fejlesztéseket helyezett kilátásba.

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlés képviselője „Hajrá DVTK! Hajrá Kolozsvár! Hajrá Encs!” - felkiáltással kezdte beszédét, melyben kiemelte, hogy egy 21. századi igényeket kielégítő sportcsarnokkal gazdagodott a város.

- A megyében még több helyen szeretnénk létrehozni új képző műhelyeket - hangsúlyozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - Remélem, hogy hasonló beruházásoknak lehet még részese a DVTK, amelyek sok-sok borsodi gyermek örömét fogják majd szolgálni.

- Szeretnék mindazoknak köszönetet mondani, akik részt vettek abban, hogy a kosárlabda 30 év után először betette lábát a városba - tette hozzá Hódiné Gazsi Ágota, intézményvezető. - Nagy igény volt rá.

Az ünnepségen Király Sándor, a DVTK leány kosárlabda utánpótlás szakág igazgatója egy nagy értékű parkettatisztító gépet ajándékozott a sportcsarnoknak, melyet Hódiné Gazsi Ágota intézményvezető vett át.

- Azt kívánom, hogy az ifjú encsi kosarasokból is nőjennek ki NB I-es játékosok, erősítve ezzel a nagy DVTK majdani csapatát - mondta Király Sándor.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy héttel a mostani átadót megelőzően, szeptember elsején az ózdi Vasvári Úti Általános Iskolában került sor csarnokavatóra.

Az encsi ceremóniát követően az Aluinvent DVTK csapata egy remek hangulatú felkészülési mérkőzést játszott a kolozsvári CS Universitatea Cluj Napoca gárdájával, és 76-61-re múlta felül ellenfelét.

A találkozó szünetében sem maradtak kosárlabda nélkül a kilátogatók, hiszen a DVTK encsi utánpótlásbázisának 11-12 éves kosaras palántái tartottak látványos bemutatót.