A péntek esti felkészülési találkozó után szombaton délben másodszor is összemérte erejét az Aluinvent DVTK gárdája a szlovák MBK Ružomberokkal. Szabó Fanni és Tereza Pecková hiányoztak a csapatból, Csipkó Barbara és Vörösházi Jázmin pedig kisebb sérülés miatt nem léphettek pályára, Monica Engelman viszont már megérkezett és a kispadról követte az eseményeket.

Štefan Svitek ismét a Nagy Dóra, Bach Boglárka, Kirby Burkholder, Zele Dorina, Zenta Melnika kezdőötösnek szavazott bizalmat.


A találkozó első pontjait Brown szerezte büntetőkből, melyre Bach válaszolt a palánk alól egy szép pincérdobással. Két rózsahegyi támadást is kivédekezett a DVTK, így Zele és Nagy kosaraival már nálunk volt az előny (6-2). Janoscikova duplájára Burkholder válaszolt egy büntetőből elért ponttal. Campbell középtávolijára Nagy reagált két büntetővel és egy szemfüles kosárral (11-6). A sokadik kivédekezett szlovák támadás után Melnika ért el 2+1 pontot, majd kapott pihenőt edzőjétől, Aldazabal váltotta őt. Yatskovets egy pontja után Bach és Zele helyére Kiss és Schmidt érkezett. Moravcikova dobott be egy büntetőt, ahogy a túloldalon Nagy is. Irányítónk egy betörés után szerzett újabb két pontot, majd Yatskovets vágott be egy triplát, a negyedet Bartanusova kosara zárta le (17-13).

 

A második negyed diósgyőri kosárral indult, Melnika szerzett szép centergólt, ezután 4 vendégpont született (19-17). Melnika újra eredményes volt a palánk alól és a megítélt büntetőt is értékesítette. Diawakana szerzett 4 pontot egymás után, majd Bach egy szemfüles betörés után Mistinova pedig tempóból ért el duplát. Melnika és Diawakana újabb kosárváltása után Zele ziccerezett kétszer (30-25). Burkholder játszotta magát tisztára és dobott triplát, a vendégeknél Mistinova másolta le ezt, majd újra ugyanők jelentkeztek duplákkal. Melnika nagyon élt ezekben a percekben, újfent szépen dolgozott a festékben és volt eredményes, az MBK Diawakana két pontjával zárkózott (37-32). Campbell tripla után Bach gyönyörű asszisztját Melnika váltotta két pontra. Janoscikova egy büntetőt dobott be, Melnika viszont mind a kettőt, így maradt ötpontos diósgyőri előnnyel vonultak pihenőre a csapatok (41-36). Lett légiósunk az első félidőben 100%-os dobásmutatóval rendelkezett és addig megszerzett 16 pontjával csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult.

 

A fordulás után ismét a kezdőötösünkkel vettük fel a küzdelmet, Burkholder, Zele testvériesen elosztott találataival (5-5 pont) növeltük az előnyünket, miközben a védekezésünk jól működött (51-36). Bachhal szemben szabálytalankodtak hárompontos dobás közben, kettőt váltott pontokra a bünetetők közül. Svitek mester frissítette a csapatát, Aldazabal, Kiss és Schmidt is lehetőséget kapott ebben a periódusban. Nagy szerzett újabb egy pontot, a Ružomberok kínos gólcsendjét Yatskovets törte meg a negyed vége előtt másfél perccel büntetők után (54-38). Kiss is megszerezte első pontját, majd Yatskovets újabb kettőt. Nagy közeli duplájával magabiztos előnyre tett szert a DVTK (57-40).

 

A negyedik negyedben Diawakana duplájára Nagy felelt hasonlóval, majd Janoscikova és Campbell volt eredményes a palánk alól (59-46). Hosszú ideig nem született újabb találat, öt perccel a befejezés előtt Bartanusova ziccere szakította meg ezt az időszakot, de Burkholder szintén betalált. Diawakana kosarára pedig Bachnak volt válasza, távoli dobása után továbbra is tizenhárom ponttal vezettünk (63-50). A mérkőzés hajrájában Bach egy bátor betörés után harcolt ki faultot, de csak egy büntetőt dobott be, majd Burkholder süllyesztett el egy gyönyörű hármast az ellenfél gyűrűjében. Nagy gyakorolhatta a büntetőket, mind a négyet bedobta, a rózsahegyiek részéről Yatskovets felelt eggyel. Zele is fault utáni két ponttal gyarapította pontjaink számát, és alakította ki ezzel a végeredményt (73-51).

Felkészülési mérkőzés

Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 73-51 (17-13, 24-21, 16-4, 16-11)

Miskolc, Generali Aréna, 200 néző. Játékvezető: Lónáth László, Sörlei Attila, Molnár Péter Zoltán
Aluinvent DVTK: Nagy D. 18, Bach 9, Burkholder 16/6, Zele 13, Melnika 16. Csere: Aldazabal, Kiss A. 1, Schmidt. Vezetőedző: Štefan Svitek.
MBK Ružomberok: Diawakana 15/3, Brown 4, Campbell 4, Mistinova 7/3, Janoscikova 5. Csere:  Belusova, Yatskovets 8/3, Bartanusova 6, Moravcikova 2. Vezetőedző: Juraj Suja.

Edzői értékelés

Štefan Svitek: - Jól védekeztünk a mai mérkőzésen is, aztán a harmadik negyedben ritmust váltottunk és elhúztunk ellenfelünktől. Néhány dolgot jobban csináltunk, mint tegnap, valamit kevésbé. Van még munka előttünk, de elsősorban be kell építenünk a két új játékost, akik hétfőtől fognak velünk dolgozni, ez most a legfontosabb feladat.

Az Aluinvent DVTK programja

Előszezon

2017. szeptember 1., péntek (Miskolc, Genrali Aréna)
17:30 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 65-60

2017. szeptember 2., szombat (Miskolc, Generali Aréna)
12:00 Aluinvent DVTK - MBK Ružomberok 73-51 

2017. szeptember 8., péntek (Ózd, Vasvári Úti Általános Iskola)
18:00 Aluinvent DVTK - CS Universitatea Cluj Napoca

2017. szeptember 9., szombat (Encs, Városi Sportcsarnok)
17:00 Aluinvent DVTK - CS Universitatea Cluj Napoca

2017. szeptember 19. kedd (Miskolc, Generali Aréna)
18:30 Aluinvent DVTK - Piešťanské Cajky

Női Kosárlabda NB I.

2017. szeptember 29., péntek (Budapest)
18:00 Vasas - Aluinvent DVTK

Európa Kupa kezdete

2017. október 11., szerda (Miskolc)
18:30 Aluinvent DVTK - Flammes Carolo Basket Ardennes