A mindössze 21 esztendős Szabó Zsolt Dávid az idei évben az Európai Túraautó Bajnokságban (ETCC) versenyzett, remek eredményeinek köszönhetően azonban a július 14-i hétvégén Argentínában már a Túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnyét fogja erősíteni.

A Hungaroringen, hazai közönség előtt második helyen végzett egy SEAT Léonnal, míg a legutóbbi versenyen, a portugáliai Vila Real-ban fölállhatott a dobogó tetejére is.

- Azt tudjuk, hogy miskolci srác vagy. Hogyan mutatnád be magad a DVTK szurkolóinak?

- Valóban. Miskolci srác vagyok. Miskolcon jártam általános és középiskolába is. A Földes Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, most pedig a Budapesti Műszaki Egyetemre járok. 2014-ben az első DVTK Családi Napon részt vettem a barátaimmal és a junior csapatok között a 3. helyen végeztünk. Ebben az időszakban gyakran jártam a labdarúgó csapat meccseire is. Az Újpest elleni Magyar Kupa döntőn is a helyszínen szurkoltam a táborban. Az utóbbi időben sűrűk a hétvégéim, így nem tudok eljutni a mérkőzésekre, de követem az eredményeket és a távolból szurkolok.

- Segíts nekem, hogy lesz valakiből autóversenyző?

- Kiskorom óta gokartoztam és indultam kisebb amatőr versenyeken, ahol folyamatosan jöttek a sikerek is. Azonban hosszú távon nagyon komoly anyagi befektetés szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres legyen. Nekem így ez kimaradt, de éreztem magamban a lehetőséget, és hogy van érzékem a versenyzéshez. Versenyautó-szimulátorokkal kezdődött minden. Hallottam az egyre népszerűbb internetes tehetségkutatókról, így úgy gondoltam elindulok én is minél több versenyen, amin csak tudok. 2015-ben jelentkeztem először internetes tehetségkutatókra, melyeket sorban sikerült is megnyernem. Bíztam abban, ha eredményes leszek, akkor előbb utóbb felfigyel rám valaki. Az egyik ilyen verseny hozta meg számomra az áttörést. Körözni kellett, és akiben láttak fantáziát - nagyjából 20-30 emberben - azt elhívták fizikai felmérésre, majd tesztelésre egy Suzukival a Hungaroringen. Végül egyedül én maradtam fent a rostán. Olyan köridőt sikerült produkálnom az első körömben, hogy felkeltettem a Zengő Motorsport érdeklődését és egyszer csak egy SEAT Leon versenyautóban találtam magam, amivel az ETCC-ben versenyeztem az idén is. Most pedig a világbajnokságon egy Hondával állok rajthoz.

Irány a WTCC! from Zengő Motorsport on Vimeo.

- Van időd leülni egy padra és elgondolkodni rajta, hogy ilyen rövid idő alatt hová jutottál el és most milyen lehetőség előtt állsz?

- Még nem volt időm felfogni, hiszen egyik versenyről megyek a másikra. Folyamatosan készülnöm kell a hétvégékre, ami rendkívül jó érzés. Az, hogy most a példaképeim (Michelisz Norbert és Tiago Montero) ellen versenyezhetek, egy valóra vált álom számomra. Ezért kezdtem el ezt az egészet, számomra ez egy csoda.

- Az ETCC sorozatban már álltál dobogón, a Hungaroringen második lettél, sőt Vila Realban versenyt is nyertél. Gondoltad, hogy ilyen hamar megkapod a lehetőséget a WTCC-ben?

- Álmodni se mertem róla. Azt tudtam, hogy ez a győzelem nagyon sokat jelent a csapatnak, hiszen 2015 óta (Michelisz Norbert távozása óta - a szerk.) nem nyert versenyt a csapat. Mindenkin látszott, hogy mennyit jelent számukra a győzelem és mindenkin éreztem azt, hogy bíznak bennem, ami nagyszerű érzés. De tényleg, álmodni sem mertem erről a lehetőségről, hiszen megvolt a Zengő Motorsport mindkét pilótája az évre a WTCC sorozatban. Nagy öröm, hogy nekem szavaztak most bizalmat, igyekszek meghálálni és élni vele.

- Mire számítasz Argentínában?

- Életem legnagyobb kihívása lesz, hiszen olyan pilóták ellen állok rajthoz, akik már nagyon régóta a WTCC-ben nyomják a gázpedált. Én a 2015-ös fejlesztésű Hondával fogok menni, ami igazából nem biztos, hogy annyira versenyképes lesz, de úgy gondolom az a legfontosabb, hogy hozzászokjak magához az autóhoz és a sebességhez, hiszen ilyen gyors autót még sosem vezettem a karrierem során. A leszorító ereje, a dinamikája teljesen más, mint az a SEAT, amivel eddig versenyeztem. Ez most egy ismerkedős hétvége lesz, de mindenképpen a tisztes helytállás a cél, és hogy minél hamarabb és minél gyorsabban hozzászokjak az új közeghez.

- Mekkora szerepe van az autónak és mekkora a versenyzőnek, akár az ETCC-ben, akár a WTCC-ben?

- Az ETCC-ben az autóban rejlő különbséget lehet kompenzálni azzal, ha egy gyorsabb pilótát ültetnek egy gyengébb autóba. A WTCC-ben ugyanúgy megy a fejlesztési verseny, mint a Forma 1-ben. Itt sokkal képzettebbek és sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek a pilóták, itt az autónak sokkal nagyobb szerepe van egy-egy versenyen, hiszen a pilóták hasonló képességekkel rendelkeznek, így az autó teljesítményén sok múlhat.

- Még nagyon fiatal vagy, jó pár év áll előtted. Mik a céljaid?

- A példaképem Michelisz Norbert. Ha hasonló pályafutást tudnék összehozni, mint ő, az csodálatos lenne. Norbi sokkal több tapasztalattal rendelkezett, amikor bekerült a túraautózásba és a WTCC-be, de én is megpróbálom magamból a maximumot kihozni. A cél az, hogy minél hamarabb, minél jobb eredményeket érjek el ebben a sorozatban.

- Nagyon fogunk szorítani! Hajrá, Zsolti!

- Köszönöm az interjút! Hajrá, Diósgyőr!

Itt lájkolhatod Szabó Zsolt Dávid hivatalos facebook oldalát: https://www.facebook.com/szabozsoltdriver/