- Azokat a megyei kincseket keressük, amelyek arculatformálóak, értékteremtő erejük van - mondta el köszöntőjébe Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei értéktár bizottság elnöke. - A bizottság tagjai hétről-hétre azon dolgoznak, hogy az értékek listája kiegészüljön még fel nem fedezett, megyénkbeli kincsekkel.

Az idei esztendőben a diósgyőri labdarúgás (a hozzá tartozó évszázados futballhagyománnyal és klubtörténelemmel) mellett a Csernelyi Derelyések Hagyományőrző Egyesülete, a Bogácsi Termálfürdő, a Lillafüredi Palotaszálló és Függőkert, a felsődobszai vízerőmű, a Herman Ottó Múzeum, a rudabányai tó, és a cigándi kásás káposzta került az értéktárba.

A díjat sport szakterületi kategóriában a III. Megyenap keretében adta át Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke Hollósy András önkormányzati képviselőnek, a DVTK műsorközlőjének.

- Ez a díj többet jelent egy ünnepi megemlékezésnél - mondta Hollósy András. - Kifejezi azt az egységet és kohéziót, amelyet a DVTK 1910 óta megtestesít a régióban. Büszkék vagyunk, hogy hivatalosan is elismerték a klub nemzeti értéket.