A DVTK Jegesmedvék vezetésének eltökélt szándéka volt, hogy a bajnokcsapat két kiváló kapusát és kapusedzőjét megtartsa. Mivel mindhárman nyitottak voltak a folytatásra, rövid tárgyalásokat követően létre is jöttek a megállapodások. A csapat harmadik számú kapusa, Aleks Zakirov kiöregedett az U20-as korosztályból, így távozott klubunktól. A tavalyi szezonról és az előttük álló feladatokról Farkas Tamás kapusedzőt kérdeztük.

- Nagyon örülünk, hogy a folytatás mellett döntöttél. Volt benned bármilyen kétely a folytatással kapcsolatban?
- Jól éreztem magam az előző szezonban. Rengeteg munkával sikert értünk el, és igazából fel sem merült bennem a távozás gondolata. Továbbra is nagyon motiváltnak érzem magam, erőtől duzzadóan várom a következő szezont, mert vannak még olyan célok, amiket el szeretnénk érni.

- Két hónappal a bajnokság után, hogy gondolsz vissza az előző évre? Felnőtt csapat mellett most próbálhattad ki magad először a másodedzői szerepkörben.
- Utánpótlás szinten tevékenykedtem már másodedzőként korábban, de igen, felnőtt bajnokságban most voltam először. Meg kellett felelnem az elvárásoknak, hiszen egy váratlan szituációt követően, novemberben fel kellett lépnem ebbe a pozícióba. Próbáltam a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot és a vezetőedző munkáját. Úgy érzem, a csapat elfogadott és bízott bennem. Nagyon boldog vagyok, hogy minden jól alakult a végén, remek tapasztalatokkal lettem gazdagabb. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor a következő szezonban, ismét 100%-ig a kapusok képzésre koncentrálhatok, mind felnőtt, mind pedig utánpótlás szinten.

- Kérlek, értékeld a két kapust külön-külön, hiszen mindketten nagyszerű évet zártak és mindketten meghosszabbították szerződésüket. Kezdjük Adorján Attilával.
- Az elmúlt évben volt az első profi szezonja, amikor elsőszámú kapusként számított rá a szakvezetés, élete első playoff meccseit védte ebben az évben. Nagyon jó hozzáállású fiatalemberről van szó. Bízott az edzőiben, bízott abban a munkában, amit el kellett végezni ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ennek lett az eredménye a bajnoki győzelem, és az év kapusa díj, a Vedres Mátyás vándorkupa. Természetesen ő még abban a korban van, hogy szinte mindenben fejlődnie kell, egy kapus attól lesz igazán jó kapus, ha minél több tapasztalatot és rutint szerez. Ezt pedig nem edzéseken, hanem a mérkőzéseken lehet elérni. Még az út elején jár, de bebizonyította, hogy lehet rá számítani. Képes tartást adni a csapatnak, nehéz helyzetekben tud kulcsszereplő lenni, és igazán fontos védéseket bemutatni.

- Hogyan értékeled Kiss Bence évét és mit vársz, várhatunk tőle jövőre?
- Ő junior kora ellenére bizonyította, hogy ahányszor lehetőséget adtunk neki, mindig élt vele. Egyetlen egy kupamérkőzést leszámítva, minden meccsen nyertünk, amikor ő védett. Remekül dolgozott egész évben, kiváló csapattársa volt nem csak Attilának, hanem az egész csapatnak. Részt vett az U20-as világbajnokságon, amin szintén kiválóan szerepelt. Így attól függetlenül, hogy kevesebbet szerepelt a MOL Ligában, meghívást kapott az U25-ös válogatottba, ahol szintén remekül teljesített. Neki is elsősorban rutint és tapasztalatot kell még szereznie. Most fog igazán belépni a profi világba, annak ellenére, hogy háromszoros bajnoknak vallhatja magát ő is. Azon fogunk dolgozni, hogy neki is nőjön a szerepe, hogy tovább tudjon fejlődni. Szeretnénk őt is úgy felépíteni, hogy bármikor bevethető legyen a legfontosabb meccseken is. Kicsit gyorsulnia kell fejben és mozgásban is, de azon fogunk a nyáron dolgozni, hogy ebben is előre lépjen.

- Ha már a nyarat említetted, elárulnád, hogy hogyan és hol készültök a következő szezonra?
- Már több mint két hete megkezdtük a nyári felkészülést a következő évadra. Mindketten itt vannak Miskolcon, és velem együtt készül mindkét kapus. Egy 16 hetes felkészülési programot csinálunk végig, amelyben egy hét pihenő van. Hétköznaponként minden délelőtt speciális edzésekkel készülünk, mindent megteszünk azért, hogy a szezont tökéletes fizikai állapotban kezdjék el.