Összefoglaló 2017. május 20., szombat

MTK - DVTK 0-0

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában gól nélküli mérkőzést játszott a DVTK Budapesten az MTK ellen, így az utolsó fordulóban kell bebiztosítani a jövő évi élvonalbeli tagságot.

MTK - DVTK 0-0

OTP Bank Liga 32. forduló

MTK Budapest - Diósgyőri VTK 0-0

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3771 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Berettyán Péter, Kóbor Péter; Németh Ádám, Molnár Attila).
MTK: Petković - Baki, Vass Á., Poór, Vadnai - Korozmán, Katona M. - Okuka, Kanta J., Myke - Torghelle. Vezetőedző: Tamási Zsolt.
DVTK: Antal - Eperjesi, Mevoungou, Karan, Tamás - Vela, Busai, Novothny, Nono - Makrai, Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás.

Csere: Nono helyett Ugrai az 55., Korozmán helyett Gera D. a 71., Szarka helyett Daushvili a 80., Katona M. helyett Hrepka a 84. percben.
Sárga lap: Baki a 30., Okuka a 33., Mevoungou az 52., Karan az 59., Busai a 67., Vass Á. a 82. percben.

Edzői nyilatkozatok

Tamási Zsolt: - Összességében igazságos döntetlen született egy nagyon nagy küzdelmet hozó, magas hőfokú mérkőzésen. Taktikailag jól felkészültünk, a mérkőzés során többször tudtunk váltani. A második félidő utolsó szakaszában a pontosság hiányzott a támadózónában, egy pontos beadás, vagy egy létszámfölényes szituáció végigjátszása a kontra végén. Mindkét csapat tudta, hogy nagy a tét, ami rá is nyomta a bélyegét a játékra, több volt a pontatlanság. Az MTK és a DVTK is nagyot küzdött. 
Kimondva nagyon egyszerű, hogy nyerni kell Pakson a jövő héten, és akkor bennmaradunk, de annak örülünk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. A sportember az ilyen kihívásokat szereti, mégha túl nagy is a tét. Remélem, hogy minket is rengeteg szurkoló kísér majd el, mint ahogy ma a DVTK-t. 
Bódog Tamás: - Rendben volt a mai találkozó, jól mentünk bele, irányítottuk az eseményeket. A játékosok előtt le a kalappal, megpróbáltak mindent! Természetesen az MTK-nak is voltak időszakai, amikor erősek voltak, de mi több és jobb lehetőséget alakítottunk ki. Nekünk is voltak persze hibáink, de ilyen a labdarúgás, nincs olyan csapat, amelyik egyetlen hibát sem vét. Például az MTK védelme és a középpályás sora közötti területeket ki kellett volna használni, nem csak felrúgni a labdát a magas csatárunkra. A jövő hétre ezen hibáknak a számát kell lecsökkenteni, és akkor rendben lesz minden. Hiányérzetem elsősorban azért van, mert nem nyertünk, most is a három pontért érkeztünk.
Ahogy az elmúlt két hónapban mindig, a DVSC ellen is élet-halál harcot vívunk, semmi különleges nem lesz ebből a szempontból. A saját kezünkben tartjuk a sorsunk, mert az elmúlt két hónapban eljutottunk odáig, hogy az utolsó fordulóban mi döntsük el, hogy jövőre is az élvonalban játsszunk.