A lengyelekkel mindig szoros mérkőzéseket vívunk, ahol az erő dominál, ezúttal sem számíthattunk másra, mint egy kiélezett nagyon küzdelmes mérkőzésre.

Mi kezdtük jobban a találkozót, a 4.percben Erdély Csanád lőhetett közvetlenül a kapu előtt, azonban a termetes lengyel hálóőrben elakadt a korong. Jó iramot diktáltunk, amit nem tudtak a lengyelek kezelni, kétszer is emberelőnyben játszhattunk, de ez a műfaj, mintha el lenne átkozva, ezúttal sem lőttünk gólt.

A harmad közepén mi játszottunk négy percig emberhátrányban, de remekül teljesített a védelmünk. A harmad utolsó öt percére egyértelmű fölénybe kerültünk, de gólt szerezni nem sikerült, pedig Kóger Dániel és Erdély Csanád is közel járt hozzá. Gól nélküli döntetlennel mehettek pihenni a felek húsz perc játék után.

Hidegzuhany a második harmadban

A második harmad gyors helyzetváltással kezdődött, de Bálizs Bence és kollégája is megoldotta feladatát. Szinte a semmiből jött a lengyel gól az 25. percben, Zapala korcsolyázott be a harmadba, lövése után a korong utat talált Bálizs mellet a kapuba (0-1). Tovább küzdöttünk, emberelőnybe kerültünk, ahol nem voltunk elég határozottak, a 27. percben Pasiut léphetett ki szólóban és növelte az előnyt (0-2).

A hidegzuhany után a szurkolóink nem csüggedtek, érezték, hogy óriási szükség van rájuk a csapatnak, még egy szurkolási fokozattal feljebb kapcsoltak.

Sajnos látványosan nem ment a játék, sok volt a pontatlan passz, mentálisan is érezhető volt, hogy megbillent a csapat. A rutinos lengyel csapat játszotta, amit ilyen helyzetben kell, átadták a területet tiszta lövő helyzetet nem engedélyezték és támadásaikat mindig igyekeztek befejezni. Volt lehetőség mindkét kapu előtt, de azokból nem született gól.

Változatlan utolsó játékrész

A harmadik harmadban folytattuk a nyomást, de a lengyel ellentámadásokat komolyan kellett venni, Bálizs hárított bravúrral többször. A mérkőzés 49. percében Sarauer kerülte meg a kaput és próbálta behúzni a koromgot, de a lengyel kapus óriási bravúrral átért és hárított.

Az 55. percben ismét ők voltak a főszereplők, emberhátrányban lőhetett Sarauer, de gól nem született. Három és fél perccel a meccs vége előtt, emberelőnybe kerültünk, időt kértünk és lehoztuk a kapust.

Szerencsénk sem volt,  gólhelyzetben lőhetett Bartalis, de az ütője kettétört. Nem született több gól, újabb vereségünkkel sajnos a minimális feljutási esély is elszállt. Egy célunk maradt Kazahsztán ellen, szépen befejezni a világbajnokságot és kiszolgálni a közönséget.

Jégkorong, Divízió 1/A-világbajnokság, 4. forduló

Lengyelország - Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Kijev. Vezette: Gamper, Tufts

Lengyelország: Odrobny – Wajda, Bryk – Ciura, Pociecha – Kruczek, Wanacki – Rompkowski – Wronka, Malasinski, Pasiut – Zapala, Lopuski, Kolusz – Chmielewski, Bryniczka, Galant – Urbanowicz, Dziubinski, Kapica, Jeziorski. Szövetségi kapitány: Jacek Plachta
Magyarország: Bálizs – Stipsicz, Wehrs – Sagert, Szirányi B. – Varga A. ,Garát –  Sarauer, Kóger D., Dansereau – Galló V., Erdély, Bartalis – Csányi, Hári J., Magosi B.– Benk, Terbócs, Nagy K. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz

Gólok. 25:01: Zapala (Malasinski, Bryk), 25:50: Malasinski (eh.)

Kiállítások: 14, ill. 16 perc.

Lövések: 27 (10, 12, 5), ill. 25 (6, 7, 12)

Emberelőnyök:  0/8, ill. 0/7

Az IIHF divízió I/A csoportos kijevi világbajnokság programja (magyar idő szerint):

Április 22., szombat, 12:30: Ukrajna - Magyarország 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
Április 24., hétfő, 19:30: Ausztria - Magyarország 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)
Április 25., kedd, 16:00: Dél-Korea - Magyarország 3-1 (0-0, 1-1, 2-0
Április 27., csütörtök, 16:00: Lengyelország - Magyarország 2-0  (0-0, 2-0, 0-0)
Április 28., péntek, 12:30: Magyarország - Kazahsztán

Forrás és fotó: jegkorongszovetseg.hu