- Véget ért a szezon, ám mégsem ért véget, hiszen túl vagytok egy délelőtti tréningen. (Interjúnk az elmúlt hét csütörtökön készült. – a szerk.) Nincs megállás?
- Profi sportolók vagyunk. Elteltek azok a napok, amikor megünnepeltük a MOL Liga győzelmet, úgyhogy most már többedmagammal készülünk a válogatottra. Az összetartás szombaton kezdődik. Nagyon komoly két napunk van rá, hogy bebizonyítsuk a szövetségi kapitánynak és a szakmai stábnak, hogy ott a helyünk a szűkebb keretben, úgyhogy most is már ezért dolgozunk.

- Sikerült-e mégis kipihenni azt a fáradalmat, amit itt ez a nagyon kemény MOL Liga-rájátszás okozott?
- Még igazából fel sem fogtam, hogy mit is csináltunk itt az elmúlt hetekben, én annyira eufórikus állapotban voltam még az elmúlt napokban is, hogy szerintem ezt csak akkor fogjuk teljesen kipihenni, ha vége lesz a válogatott programnak. Ez után fogom igazán kipihenni magam, és élvezni egy kicsit ennek a MOL Liga győzelemnek az ízét. 
Mentálisan illetve fizikálisan hogy érzed most magad? Honnan lehet még most erőt meríteni a válogatott összetartására?
Minden fejben dől el. Ráadásul a magyar nemzeti csapatért úgy gondolom mindenki képes még ennyit pluszba dolgozni. Mi fejben eldöntöttük, pihentünk két-három napot, és úgy érzem, ez a munka még simán benne van mindenkiben.


- Egy jóval nehezebb és jóval hosszabb MOL Liga szezonon vagyunk túl. Milyen volt ez az idény?
- Már az elején lehetett látni, hogy nagyon jó kis bajnokság lesz ez. Mindenki nagyon várta már a szezonkezdést. Úgy érzem, hogy a teljes szezon során mi tudtunk egy átlagot hozni, amivel végig ott tudtunk lenni az elején, és végül sikerült az alapszakaszt is megnyernünk. Aztán meg jött egy olyan playoff, amit még soha senki nem játszott. Ugye már a negyeddöntő is négy győzelemig tartó párharc volt. Ráadásul az elején a Ferencváros egy nagyon komoly akadályt gördített elénk, és bár sok helyen olvasható volt már, de tényleg így van, hogy ez a párharc akkora erőt adott nekünk a továbbiakra, hogy szinte szárnyaltunk, és csapatként együtt mentünk előre, csináltuk azt, amit kell. 

- A döntőben is sikerült egy „sima” 4-1-es győzelmet hozni, az esélyesebbnek tartott ellenféllel szemben. Mivel volt jobb csapat a DVTK Jegesmedvék, mint a MAC?
- Én is csak azt tudom mondani - ismételni önmagam és másokat -: csapatjáték. Nálunk minden egyes játékos annyira akarta ezt a győzelmet, annyira alávetette magát a csapatérdeknek, hogy ezt élvezet volt látni. Ebből a társaság is annyi erőt merített, hogy látod a másikon, hogy akar, hogy 110%-ot beletesz, hogy te is próbálsz még egyet rátenni egy lapáttal. Ebben mindenképpen a MAC felé kerekedtünk. 

- Neked itt a DVTK Jegesmedvéknél a második sikered volt, és többszörös MOL Liga győztesnek tarthatod magad. Lehet-e a győzelmek között különbséget tenni?
- Minden egyes MOL Liga siker egy fantasztikus élmény. Idén talán annyival volt másabb ez a bajnokság, hogy nem mi voltunk az abszolút favoritok a bajnokság elején. De pont ez adott számunkra egy akkora lökést a végén, hogy ennek a sikernek az ízét egyszerűen nem lehet szavakba önteni. A négy bajnoki cím közül, amit megszereztem, talán ez egy picit kilóg fölfelé, de minden egyes MOL Liga győzelemre nagyon büszke vagyok. 


- Az egyik legeredményesebb játékosa voltál a csapatnak a teljes szezon során és a rájátszásban is. A saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?
- Nem mondom azt, hogy rossz szezonom volt. Az idénykezdés előtt mindig van egy cél, egy számokban nem megadott célom. Nem az, hogy legyen 60-70-80 pontom, hanem játsszak jól és legyek a csapat hasznára, csapatként pedig legyünk eredményesek.  Mindenki a MOL Ligát szerette volna megnyerni az idén, mindenki jobban is várta ezt a bajnokságot a szezon előtt. Én is akartam ezt a sikert, amit végül elértünk. Az már csak egy plusz, hogy sok góllal tudok a csapatnak segíteni. De csapatként dolgoztunk rengeteget, aminek pedig meglett az eredménye, hiszen jöttek a pontok és jöttek a győzelmek. 

- Hogyan tovább?
- Most következik a válogatott összetartás, aztán mi a családdal hazaköltözünk. Pihenünk, nyaralunk, aztán készülünk a következő szezonra, majd augusztusban folytatás itt Miskolcon.