Ezen a hétvégén a válogatott március 25-i, Portugália elleni idegenbeli világbajnoki selejtezője miatt nem rendeznek fordulót az NB I.-ben. Az Emléktornán tizenegy NB I.-es labdarúgó klub szurkolói csapatát látják vendégül, egyedüli hiányzó a gyirmóti szurkolói csapat lesz. Tizenkettedik csapatnak a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub szurkolói csapatát kérték fel a szervezők, akik örömmel vállalták a tornán való részvételt. 

Az Emléktorna betétprogramjaként a DVTK és az Újpest öregfiúk, illetve U13-as korosztályú csapatai is megmérkőznek egymással. Az utánpótlás csapatok ezen a napon "bemelegítésképpen" játszanak egy nagypályás edzőmérkőzést is a DVTK Edzőközpontban.

A DVTK Öregfiúk csapatában az egykori kedvencek közül a teljesség igénye nélkül várhatóan pályára fog lépni: Földvári Tibor, Farkas János, Bém Gábor, Budai Tibor, Kiss József, Szakos Csaba, de a méltán népszerű Molnár Istvánt is újra Miskolcon köszönthetjük, aki Kecskemétről utazik haza egy egykori társakhoz, hogy együtt emlékezzünk Bencére és Kristófra. Sajnos, Vitelki Zoltán és Kiser László csapata Sopronban játszik bajnoki meccset, így ők nem tudnak pályára lépni.

A DVTK Aranycsapatának tagjai közül Oláh Ferencet, Szalai (Szilas) Istvánt, Szántó Gábort és Szabó Lászlótis újra a pályán üdvözölhetjük. Nem lépnek már pályára, de tiszteletét teszi az Emléktornán Salamon József, Veréb György, Tatár György és Teodoru Borisz, sőt Szabó Géza mesteredző, a DVTK legendás edzője is elfogadta a szervezők meghívását, és Miskolcra látogat ezen a napon Salgótarjánból, hogy találkozzon az egykori tanítványokkal.

 

#DVTK #RakaczkiBence #BánkaKristóf #emléktorna

DVTK (@dvtkinstagram) által megosztott bejegyzés,


A lila-fehérek csapata is bővelkedni fog hírességekben, hiszen Miskolcon üdvözölhetjük az Újpesti Dózsa örökös bajnokát, a 73. életévében járó, 33-szoros válogatott, 9-szeres magyar bajnok Zámbó Sándort. De ugyancsak itt lesz a szintén 9-szeres bajnok, 17-szeres válogatott Tóth András is, valamint a 24-szeres válogatott Juhász Péter is, akit 1972-ben az év játékosának választottak. A lilák csapatát fogják erősíteni a klublegendák, Bene Ferenc, Törőcsik András és Fekete László fiai is, valamint az egykoron Diósgyőrben is szereplő Csillag Krisztián is.

A torna fővédnöki tisztségét Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere látja el.

Az Emléktorna céljaként azt tűzték ki, hogy egyrészt méltóképpen ápolják tragikusan fiatalon elhunyt kapusunknak, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hoznak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban.

A rendezvényre a DVTK egy-egy labdarúgó, kosárlabda, és jégkorong mezt is felajánlott, melyekre ide kattinva lehet licitálni. 

Az emléktornával kapcsolatos további információk a www.banka-rakaczki-emlektorna.hu oldalon találhatók meg.