- Miért kezdtél el DVTK meccsre járni? Foci volt előbb, vagy kosárlabda?
- Első meccsemre bátyám vitt ki (a kép jobb oldalán - a szerk.), máig emlékszem, hogy 3-2-re megvertük az akkori Budapesti Honvédot a '90-es évek elején, egy kupameccsen. A találkozóra nem is, de a hangulatra még most is emlékszem. Kosárlabdára is jártam, még anno a Nagyváthyban hatalmas meccsek voltak a B-KÖZÉPPEL, így csupa nagybetűvel. Aki ott volt, soha nem felejti el azt a hangulatot, már egy órával a meccs előtt nem volt hely a lelátón!

- Melyik a kedvenc meccsed, amire örökké emlékezni fogsz?
- Ha csak egyetlen egyet lehet kiemelni, akkor talán az a bizonyos Újpest elleni meccs a Megyeri úton, 1998 őszén. Úgy volt, hogy buszokkal megyünk, de a 3 busz kissé kevésnek bizonyult az ITC parkolójában, ezért vonattal vágtunk neki az útnak, pedig tudtuk, visszafelé nincs járat, csak reggel hatkor. 3-1-re győztünk, hatalmas volt a boldogság, még a rendőrök sem tudták elrontani az örömünket: aznap körülbelül 4-5 különböző alkalommal fújtak le minket könnygázzal. 

Ugyanebből a szezonból sokan emlegetik az Üllői úti kirándulást, de az én szívemhez sokkal közelebb áll egy későbbi túra a kétezres évek közepéről. Nem özönlöttük el az Albert Stadion vendégszektorát, ki is kapott a csapat, de olyan csak azért is stílusban nyomtuk végig a szakadó esőben, amit még a zöldek is elismertek.

- Ki a kedvenc diósgyőri játékosod?
- Hú... Varga Sanyi, aki soha nem fáradt el, még dal is született róla, illetve Kiser Marci. A mai játékosok tanulhatnának tőlük.

- Mióta élsz Németországban, és mivel foglalkozol?
- Már három éve élek München mellett a párommal, valamint a most született fiammal, és csomagfutárként dolgozok.

- Mennyire tudod követni Münchenből a DVTK meccseit? Mikor láttad utoljára élőben a DVTK-t?
- Naprakész vagyok a csapat körüli eseményeket illetően, bár azt nem értem, hogy az M4 Sport adását külföldön miért nem lehet nézni. Persze egy igazi szurkoló előtt semmi sem lehet akadály, megtaláltam a megoldást erre a problémára is. Régen jártam már személyesen diósgyőri meccsen, mert amikor otthon vagyok, akkor szünetel a bajnokság. 

- Németországban melyik csapatnak szurkolsz?
- Egyértelmű, hogy 1860 München! Remélem az új Diósgyőri Stadionavatón ellenük játszik a DVTK (vagy az Athletic Bilbao ellen)!

- Szoktál a meccseikre járni? A focit nagyjából ismerjük, de milyen a hangulat?
-  Két meccsen voltam. Kár összehasonlítani az itteni mérkőzéseket a magyarországiakkal, mert eleve ott kezdődik a baj, hogy mennyit keresnek otthon és mennyit itt az emberek. Itt nem pénzkérdés, hogy kimegy-e az ember egy meccsre, vesz-e sálat, vagy fogyaszt-e valamit a szünetben. Az Allianz Arenában tényleg folyik a sör, van kolbász, perec. A hangulat jó, az ultrák énekelnek, bár a pirotechnika itt is tiltva van. A meccs előtt mindenféle programok várják a szurkolókat, és például ugrálóvárral a gyerekekre is gondolnak.