Labdarúgás

Első csapat

- Az ősz nem úgy sikerült, ahogy terveztük, sokkal jobb eredményeket vártam személy szerint én, a tulajdonosok, valamint a klub menedzsmentje és a támogatók is a csapattól. Az ősszel is rendelkezésre álló játékoskeret már a bajnokság első felében is lényegesen jobb teljesítményre volt hivatott, ami nem jött ki belőlük. Ezért változtatásokról döntöttünk, és ennek jegyében néhány játékos eligazolt, a helyükre négy olyan labdarúgó érkezett, akik mindannyian a kezdőben követelhetnek maguknak helyet. A keretben három aktív válogatott található, más a spanyol élvonalban szerepelt korábban, ezért nekem meggyőződésem, hogy a DVTK-nak a mezőny első felében kell végezni a bajnokság végén. A csapatot a vezetőedző igényei szerint állítottuk össze, a tulajdonosok és a menedzsment mindent megtett, most már csak a szakvezetésen és a játékosokon múlik, hogy milyen teljesítményt nyújt a csapat. Úgy vélem, szép tavasz elé nézünk, és az az elvárás, hogy a csapat meg is valósítsa a terveket. Magam részéről nagyon bizakodó vagyok a szakmai stáb által elmondottakra alapozva.

Infrastruktúra

- Az DVTK infrastrukturális háttere folyamatosan fejlődik, az előző évhez képest is újabb pályák épültek, és még épülni is fognak idén. A stadionrekonstrukció kapcsán sikerült elérnünk, hogy a műfüves egykori birkózócsarnok csak később kerüljön elbontásra, így a legkisebbek is megfelelő körülmények között készülhetnek a legnagyobb hidegben is. A következő télre pedig már állni fog az új műfüves csarnok a DVTK Edzőközpont területén, nagy hóesésben ott tudnak zökkenőmentesen készülni a fiatalok. 

Az új Diósgyőri Stadion építése a terveknek megfelelően folyik, nincs tudomásunk semmilyen csúszásról. Ennek megfelelően azok a tervek, melyek szerint 2018 tavaszán elfoglalhatjuk új otthonunkat teljesen reálisak, és ennek megfelelően tervezünk. 

Utánpótlás

- Nem friss történet, de számunkra nagyon fontos, hogy a DVTK az MLSZ kijelölt regionális központja lett, azaz szakmailag klubunk felügyeli a később kijelölendő alközpontokon keresztül az egész észak-magyarországi régió utánpótlás-képzését. Ez hatalmas lépés, a DVTK a magyar utánpótlás-nevelés legmagasabb szintjére emelkedett a Puskás Akadémia, a Debreceni Labdarúgó Akadémia, és a többi kiemelkedő központ mellé.

Kosárlabda

- A kosárlabdában sem úgy sikerült a bajnokság eddig eltelt része, ahogy szerettük volna. Azzal a koncepcióval vágtunk neki az alapszakasznak, hogy több játéklehetőséget biztosítunk a magyar játékosoknak, ami nem teljesen úgy sült el, ahogy terveztük. Ezért változtattunk a kereten, és valószínűleg élni fogunk a szabály adta utolsó változtatási lehetőséggel is. A botladozásnak köszönhetően úgy tűnik, hogy a hatodik helyen zárjuk az alapszakaszt, sem előre, sem hátra nem tudunk lépni. Ezért abban egyeztünk meg Maikel López vezetőedzővel, hogy az addig hátra lévő időt a Magyar Kupa döntőjére és a rájátszásra való fizikai és taktikai felkészülésnek rendeljük alá. A kupában a Cegléd ellen játszunk a négy közé jutásért, látok esélyt egy jó eredmény elérésére, a bajnokságban pedig várhatóan a hatodik helyéről indulva a harmadik ellen lesz esélyünk a továbblépésre, és a legjobb négy közé kerülésre. Bízom benne, hogy sikerül megvalósítani ezeket a terveket, mert a jelenlegi hatodik hely nem elfogadható sem a szurkolók, sem a klubban dolgozók, sem a támogatók számára. 

Jégkorong

- A várakozásoknak megfelelően jól szerepel a DVTK jégkorong csapata. Gyakorlatilag végig vezetve nyertük meg az alapszakaszt, a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett vereséget egy kisiklásnak tudom be. Nem lehet minden mérkőzést megnyerni, az ezüstérem is szépen csillog. A bajnoki rájátszásában az FTC ellen biztos továbbjutást várok, és az elődöntőben újra mi választunk ellenfelet, ami komoly esélyt nyújt a döntőbe jutásra. Önmagában ez is szép teljesítmény lenne, a triplázás pedig bármilyen bajnokságban nagy fegyvertény, nem beszélve egy olyan nívós sorozatról, mint a MOL Liga. 

Sakk

- Várakozáson felül teljesít a DVTK az élvonalbeli sakk bajnokságban, újoncként második helyen áll a csapat. Az első helyezett nagykanizsaiak sok tekintetben a mezőny előtt járnak, ezért a befogásuk nem reális, azonban bármilyen érem óriási eredmény lenne ahhoz képest, hogy nem olyan régen tért vissza a sakk a DVTK-családba. Látszik, hogy minőségi munka folyik, bízunk benne, hogy hamarosan az utánpótlás-nevelés is meghozza a gyümölcsét. Utóbbit tartom a legfontosabbnak, hiszen egy komoly miskolci sakkélet kialakítása motivált bennünket leginkább, amikor szóba került a sakk visszatérése.

Asztalitenisz

- A DVTK Volán asztalitenisz csapata szintén újonc az élvonalban, ők viszont nagyobb nehézségekkel küzdenek. Az idény előtt számítottunk erre, mert ebben a sportágban nagyobb a különbség az NB I. és az Extraliga között. Jelen pillanatban hátulról a második helyen állnak a srácok, ami osztályozós helyezést jelent. Fontos megemlíteni, hogy a második és a harmadik csapat egyaránt vezeti csoportját az NB II.-ben és az NB III.-ban, és amennyiben minden a terveink szerint alakul, akkor a következő idényben az asztalitenisz bajnokság három legfelső osztályában egyaránt indíthat csapatot a DVTK. Ez az utánpótlás szempontjából fontos, hogy mindenki a saját szintjén tudjon versenyezni. Az asztalitenisz bázisa szépen fejlődik, a legkisebbekkel kezdtük az építkezést, manapság mintegy három tucatnyian járnak rendszeresen edzésre, és a számuk folyamatosan nő. Alapos a remény arra, hogy újjáélesszük az egykori legendás miskolci "pingpongéletet", ahogy gyerekkorunkban mondtuk, bár valószínűleg az az idő már nem jön vissza, amikor mindenki betonasztalok mellett ütötte a labdát. Abban viszont bízunk, hogy a most nálunk sportoló fiatalok közül néhányan felnőttként is magukra ölthetik a DVTK szerelését.